1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Dana Nuar Tanımı: Okkalı Bir Yemek Tanımı Arayanları Buraya Alalım! Dana Nuar Nasıl Yapılır?

Dana Nuar Tanımı: Okkalı Bir Yemek Tanımı Arayanları Buraya Alalım! Dana Nuar Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dana Nuar Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kg dana nuar

  • 3 havuç

  • 5 diş sarımsak

  • 2 soğan

  • Karabiber

  • Yenibahar

  • 1 kol biberiye

  • 3 kol taze kekik

  • 1,5 su bardağı su

  • Et suyu

  • 1 çorba kaşığı tereyağı

  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı

  • 1 çorba kaşığı un

Dana Nuar Hazırlanışı

İlk olarak etin üzerine tuz ve karabiber ekleyin. Sonrasında tavaya zeytinyağı ekleyin ve eti mühürleyin. Soğan, sarımsak ve havucu da ekleyin. Sonrasında baharatlarını ekleyin ve düdüklü tencereye alın. Düdüklü tencerede 40-50 dakika pişirin.

Sonrasında etleri çıkarın. Suyunu diğer bir kaba aktarın. Tereyağında unu kavurun. Kavrulduktan sonra öteki kaba ayırdığınız suyunu ek edin. Buradan elde ettiğiniz sosu da etlerin üzerine dökün. 

Servis yaparken etlerin yanına havuçları da ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Dana Nuar Tanımı: Okkalı Bir Yemek Tanımı Arayanları Buraya Alalım! Dana Nuar Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin