1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Dışarı Çıkmaya Gerek Kalmadan Az Gereçli Çok Bereketli 10 Kurabiye Tanımı

Dışarı Çıkmaya Gerek Kalmadan Az Gereçli Çok Bereketli 10 Kurabiye Tanımı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nasılsa meskenlere çok alıştık. Bir de o denli ha deyince çıkılmıyor ki dışarı… Çocuk var, giyinmesi var, soyunması var… İşte bu yüzden konutta bulunan materyallerle yapabileceğiniz, kendinizi memnun edebileceğiniz kurabiyeleri size getirdik. Haydi başlayalım.

1. Kahvaltı favorimizden: Fıstık ezmeli kurabiye

Malzemeler:

  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı

  • 1 su bardağı fıstık ezmesi

  • 3/4 su bardağı esmer şeker (arzuya nazaran toz şeker)

  • 1 adet yumurta

  • 1/2 çay kaşığı tarçın

  • 1,5 su bardağı un

  • 1/2 paket kabartma tozu

Yapılışı:

  • Yumurta ve esmer şekeri derin bir karıştırma kabına alıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

  • Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve fıstık ezmesi ilavesiyle karıştırma sürecini sürdürün.

  • Un, kabartma tozu ve tarçını farklı bir kaba eleyin. Uygunca çırpılmış materyallere un karışımını ekleyip bir çırpıcı ya da tahta bir kaşık yardımıyla karıştırma sürecini sürdürün.

  • Kıvam alan kurabiye hamurunu streç sinemayla sarıp buzdolabında, 30 dakika kadar dinlendirin. Büyük uzunluk fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

  • Buzdolabında bekleyen kurabiye hamurundan küçük modüller kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak form verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

  • Elinizle yavaşça bastırıp bir çatal yardımıyla biçim verin. Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında, 15-20 dakika, üzerleri hafif bir renk alana kadar pişirin.

  • İç kısımları hafif yumuşak kalan kurabiyeleri, bir ızgara teli üzerine alıp soğumaları için bekletin.

2. Bozulmadan değerlendirelim: Kaymaklı kurabiye

Malzemeler:

  • 170 gram oda sıcaklığında tereyağı

  • 100 gram kaymak

  • 1 adet yumurta

  • 3/4 su bardağı pudra şekeri

  • 2 yemek kaşığı bal

  • 3 – 3,5 su bardağı un

  • 1 paket vanilin

  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

  • Oda sıcaklığındaki tereyağını, balı, kaymağı ve pudra şekerini bir kabın içine alın.

  • Mikser yardımıyla krema kıvamına dönüşene kadar çırpın.

  • Ardından içine yumurtayı kırarak ekleyin ve 1 dakika daha çırpın.

  • Karışımın içerisine un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve homojen bir hamur olana kadar yavaşça yoğurun.

  • Elde ettiğiniz hamuru streç sinemaya sarın ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin.

  • Dinlenen hamuru buzdolabından alın. İki yağlı kağıdın ortasına yerleştirin ve merdane yardımıyla açın. Çok ince olmamasına ihtimam gösterin.

  • Ardından yuvarlak bir kurabiye kalıbı, kahve fincanı altlığı ya da dilediğiniz kalıpla formlar verin.

  • Kurabiyeleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine alın ve daha evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.

3. Siz İngilizler nasıl diyor? Shortbread kurabiye

Malzemeler:

  • 225 gram beyaz un

  • 75 gram toz şeker

  • 1 çay kaşığı vanilya

  • 150 gram tereyağı

Yapılışı:

  • Fırını evvelden 150 derece ısıtın.

  • Bir karıştırma kabında yumuşak tereyağı ve toz şekeri yeterlice bütünleşene kadar mikserle çırpın.

  • Tereyağı-şeker karışımına un, vanilya ve tuzu ekleyin ve süratle yoğurun. Materyaller bütünleşip yumuşak bir hamura dönüşünce yoğurmayı bırakın.

  • Unlu bir yer üzerine hamur topunu koyun, ellerinizle hamuru yayvan hale getirin, merdaneyle üstünden yavaşça geçerek 1 santim kalınlığında açın.

  • Hamurdan dilediğiniz biçimleri kesin. Fırının orta rafında 180 derecede 15 dakika pişirin. 

  • Sonra tepsinin önünü geriye, ardını öne getirecek formda çevirip tekrar birebir rafa koyun, 10 dakika daha pişirin.

4. Periyot iktisat zamanı: Lorlu kurabiye

Malzeme:

  • 1-1,5 su bardağı toz şeker

  • 500 gr tatlı lor

Hamuru için:

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

  • 1 yumurta

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 1 paket hamur kabartma tozu

  • 250 gr taze kaymak

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

  • Aldığı kadar un

Yapılışı:

  • Lor ve toz şekeri ezip düzgünce karıştırın ve bir kenara alın. Hamurunuzu yoğuracağınız kabınıza yumurtayı, yoğurdu, kaymağı, pudra şekerini, sıvı yağı alın ve harmanlayın. 

  • İçine un ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurun.

  • Tüm hamuru cevizden biraz büyük modüllere ayırın. Sonra bunları avuçlarınız ortasında yassılaştırın. 

  • Ortalarına bir tatlı kaşığı lorlu içten koyun. Dairenin tüm etrafını ortada toplayıp uygunca kapatın. 

  • Kurabiyeyi zıt çevirip elinizde tekrar yuvarlayarak düzeltin. Birleştiği kısım alta gelecek halde pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye şişme hissesi bırakarak dizin. 

  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene dek, yani 20-25 dakika kadar pişirin. 

  • Kurabiyeler şimdi sıcakken üzerine pudra şekeri serpin.

5. Pratik kez pratik: Puding kurabiye

Malzemeler:

  • 100 gr margarin yahut tereyağı

  • 1 paket kakaolu puding

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 yumurta

  • 1 kabartma tozu

  • 2,5 su bardağı un

Yapılışı:

  • Margarin yahut tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı derin bir kapta uygunca karıştırıp daha sonra pudingi ve kabartma tozunu ekliyoruz.

  • Karıştırdıktan sonra yeteri kadar unu da ek edip hal verdikten sonra tepsiye diziyoruz.

  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri çatlayana kadar yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.

6. Mutfaktan kaçıra kaçıra koca tepsiyi bitirdik: Fındıklı kurabiye

Malzemeler:

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 1 yumurta

  • 1 paket margarin

  • 1 paket kabartma tozu

  • 3 – 4 bardak un

  • Üzeri için iri kırılmış fındık

Yapılışı:

  • Oda sıcaklığında bekleyen margarini, geniş bir yoğurma kabının içine alın. Yumurtanın sarılarını, pudra şekerini, kabartma tozu ve unu ek ederek kulak göğsü kıvamına güzelce yoğurun.

  • Hamurlardan ceviz büyüklüğünde kesimler alın. Elinizle yuvarlayın. Yuvarlanan hamurların her tarafını kuru kalmayacak biçimde yumurta akına bulayın, daha sonra da fındığa batırın.

  • Kurabiyeler için fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve kurabiyeleri aralıklı formda tepsiye dizin.

  • Önceden 150 ‘ c derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakik kadar pişirin.

  • Kurabiyeler piştikten sonra soğuması için biraz bekleyin ve soğuduktan sonra servisinizi yapabilirsiniz.

7. Çayın yanıda: Tahinli kurabiye

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 2 kahve fincanı tahin

  • 3.5 su bardağı un

  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

  • Bütün gereçleri derin ve geniş bir kabın içine koyun ve yoğurmaya başlayın.

  • Yoğurma süreci bitince hamuru alüminyum folyoya sarıp, buzdolabında yarım saat kadar bekletmeye bırakın.

  • Yağlı kâğıdı tepsinize serin.

  • Hamurdan küçük kesimler koparın avucunuzun içinde yuvarlayın ve tepsiye aralıklı halde yerleştirin.

  • Fırınınızı evvelce ısıtın.

  • 180 derecede 15 dakika kadar pişirin.

  • Soğuması için bekleyin.

  • Soğuduktan sonra çayın yanında servisinizi yapabilirsiniz.

8. Pırpır kelebek: Tırtıl kurabiye

Malzemeler:

  • 250 gr oda ısısında margarin yahut tereyağı

  • Yarım su bardağı sıvı yağ

  • 3 su bardağı pudra şekeri

  • 1 yumurta

  • 1 su bardağı mısır nişastası

  • 1 vanilya

  • 1 kabartma tozu

  • 4. 5 -5 su bardağı un

Yapılışı:

  • Un hariç tüm gereçleri güzelce karıştıralım.

  • Hepsini güzelce birbirine yedirelim ve yavaş yavaş un ilavesiyle hamuru yoğuralım.

  • Ele yapışmayan yumuşak hoş bir hamur yapalım.

  • Tırtılları sıkacağımız tepsileri yağlı kağıt serip hazırlayalım.

  • Tırtıl kalıbını sol elimize alıp, kalıbın içine hamur doldurup sağ baş parmağımızla içine bastırarak hamurdan tırtıl kurabiyeler çıkaralım.

  • İstediğimiz uzunlukta tırtıllar çıkarınca elimizle bastırmayı bırakıp, içine tekrar hamur koyup tekrar çıkarmak suretiyle tırtılları yapıp bitirelim.

  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk kadar denetimli bir formda pişirelim.

9. Çok kolay çok eğlenceli: Reçelli kurabiye

Malzemeler:

  • 150 gram oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı

  • 1 çay bardağı nişasta

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 1 adet yumurta sarısı

  • Yarım su bardağı süt

  • 1 çimdik tuz

  • 1 adet limon kabuğu rendesi

  • 1 çay kaşığının ucuyla kabartma tozu

  • 2-2,5 su bardağı elenmiş un

  • 3-4 yemek kaşığı reçel

Yapılışı:

  • Derin bir kabın içinde yumuşayan margarini, nişastayı ve pudra şekerini mikser kullanarak çırpın. 

  • Daha sonra limon kabuğu rendesini, tuzu, yumurta sarısını ve kabartma tozunu koyarak çırpmaya devam edin. 

  • Şimdi elenmiş unu yavaşça eklemeye başlayın. Margarini güzel yedirmezseniz, kurabiyeleriniz pişerken yayılır. 

  • Mikserle çırparken fazla yumuşak olmayan lakin miksere dolanan bir hamur elde etmelisiniz. 

  • Hamurun kıvamını sıkma aparatı ile deneyerek anlayabilirsiniz. Rahatça sıkılıyorsa hamurun kıvamı tamamdır. 

  • Şimdi fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Sıkma torbasıyla hamuru boşluklar bırakarak, yağlı kağıdın üzerine sıkın. 

  • Hepsini hazırladıktan sonra kurabiyelerin üzerini parmağınızla yavaşça ıslatarak, ortalarına bastırın. Buraya piştikten sonra reçel koyacağız. 

  • Fırını 180 derecede ısıtarak, kurabiyelerin üzeri pembeleşene kadar pişirin. 

  • Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine hazırladığımız yere reçelleri koyun.

10. Şipşak! Un kurabiyesi

Malzemeler:

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında, 250g)

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • Yarım su bardağı sıvıyağ

  • 1 paket kabartma tozu

  • Aldığı kadar un

Yapılışı:

  • Un kurabiyesi için gerekli materyaller yeterlice yoğurulup hayli yumuşak bir hamur elde edilir (Verilen ölçüdeki un kâfi olmazsa biraz daha eklenebilir).

  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılıp yuvarlanır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.

  • Üzerine çizik atılıp evvelden 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.

  • Un kurabiyeleri fırından çıkınca üzerine pudra şekeri elenir.

  • Basit un kurabiyesi tarifini deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Dışarı Çıkmaya Gerek Kalmadan Az Gereçli Çok Bereketli 10 Kurabiye Tanımı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin