1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Et Yemeklerinizin Yanına Çok Yakışacak Birbirinden Lezzetli Garnitür Tanımları

Et Yemeklerinizin Yanına Çok Yakışacak Birbirinden Lezzetli Garnitür Tanımları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tavuk, kırmızı et yahut balık üzere yemeklerin yanına hazırlayabileceğiniz şahane tadlar var. Yan yemek olarak da anılan bu tanımların ayrıyeten, üretimi çok kolay ve çok fazla gereç de gerektirmiyor.

Şİmdiden afiyet olsun…

1. Özellikle, et yemeklerinin yanına deneyin

Buğday Salatası

Malzemeler:

  • 1 kase haşlanmış buğday

  • 1 su bardağı ceviz içi– ince dilimlenmiş

  • 1 su bardağı kuru domates – ince dilimlenmiş

  • Yarım su bardağı badem içi- ince dilimlenmiş

  • Yarımşar demet taze nane, maydanoz, dereotu – ince kıyılmış

  • 6-7 tane minik minik doğranmış sarı kuru kayısı

  • 8-10 kol yeşil soğan– ince kıyılmış

Sosu için

  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Yarım limon suyu

  • 1 çay kaşığı tuz

  • Nar ekşisi

Tarif:

Sos materyallerini bir kasede güzelce karıştırın. Ceviz ve bademleri tavada biraz kavurun. Tüm malzemeleri bir büyük kasede güzelce karıştırın, işte bu kadar.

2. Harika lokmalar…

Garnitürlü Kaşarlı Mantar

Malzemeler:

  • Kültür Mantarı

  • Tereyağı

  • Bezelye,patates,havuç(haşlanmış) 

  • Kaşar peyniri 

  • Patates

  • Baharat ve zeytinyağı

Tarif:

Mantarları yıkayın, kabuklarını soyun ve bir parça tereyağı ekleyip tepsiye dizin, tıpkı vakitte patatesleri de soyup dilimlere ayırın. İstediğiniz baharatlarla ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile elma dilim yapın. 200 C fanlı ayarlarda pişirin. 10-12 dakika sonra çıkarın, mantarlara garnitür ve kaşar peyniri ekleyin ve tekrar fırına verin.

3. Benim favorim

Zeytinyağlı Enginar

Tarif:

Küçük küçük doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Küp küp doğradığınız patates ve havuçları ekleyin. Hafifte onları kavurun. Konserve bezelye ekleyin. Sosu için 2 adet limon suyu, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Enginarları tencereye yerleştirin ve üzerine hazırladığınız garnitürü koyun. Limonlu sosu tencereye ek edip enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerini dereotu ile süsleyin.

4. Semizotuna bir baht verin!

Sarin Salata

Tarif:

Semizotlarını ayıklayıp yıkayıp hoş kuruttuktan sonra da mısır, salatalık ve yoğurtla harmanlıyoruz. Pul biber tuz ve az zeytinyağı, sarımsak ekleyip karıştırıyoruz. İstek ederseniz taze nanede çok yakışıyor

5. Susam ve patates ahengini denemiş miydiniz?

Fırında Çıtır Patates

Malzemeler:

  • 6 adet patates

  • 5-6 kaşık sıvıyağ

  • 2 yemek kaşığı susam

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı pul biber

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı zerdeçal

  • 1 çay kaşığı kekik

Tarif:

Patatesleri elma dilimi formunda kesiyoruz ve yarım saat soğuk suda bekletiyoruz sonrasında süzüp yağı ve baharatları ve tuzu ekleyip düzgünce karıştırıyoruz.200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.Afiyet olsun…

6. Ağız sulandırıcı

Doyurucu Salata

Malzemeler:

  • 1 bardak arpa şehriye

  • Yarım su bardağı mısır

  • Garnitür materyalleri (Haşlanmış sebzeler, turşu)

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 su bardağı su

Tarif:

Tüm materyalleri karıştırarak servis edin.

7. Kilo kilo mısır yiyebilecekler?

Kaynamış Garnitür Mısır

Tarif:

Düdüklüde kaynatırken suyuna süt ekleyin. Tereyağ kızdırıp içine toz kırmızı biber tuz ve kekik ekleyin. Kaynamış mısırları küçük parçalara kesip bu tereyağın içine alıp azıcık tavada çevirin. Servis kasesine alıp üzerine de biraz parmesan ekleyin.

8. Kaşık kaşık yenir bu…

Yoğurtlu Nohutlu Salata

Malzemeler:

  • 1 kase haşlanmış nohut

  • 1 kase yarma (dövme)

  • Bir tutam dereotu

  • 1 tutam semiz otu

  • Bir kase mayonez kendim yaptım hazır da kullanabilirsiniz

  • Tuz

  • Yarım su bardağı ceviz

  • Yarim su bardağı bezelye isteğe bağlı

  • Aldığı kadar yoğurt

Tarif:

Yarma ve nohutu haşlayalım. Yeşillikleri ufak ufak doğrayalım. Bir kaba alalım yoğurt da ekleyip öbür gereçlerle karıştıralım. Afiyet olsun.

9. Baş garnitür: Kumpir!

Tek Porsiyonluk Kumpir

Malzemeler,

  • 1 kilo patates,

  • 1 konserve garnitür,

  • 5-6 adet sosis,

  • 1 konserve mısır,

  • Kaşar peynir,

  • 100 gr tereyağ,

  • Ketçap ve mayonez,

Tarif:

Patatesleri güzelce soyup yıkayalım ve akabinde keselim ki daha çabuk haşlansın. Haşlanan patatesleri bir kaba alıp ezelim, içerisine tereyağı ve kaşar rendesini ekleyelim. Hazırlanan püremizi güveçlere eşit ölçüde koyalım. Üzerine kalan kaşar rendelerini ekleyip fırında üstü kızarana dek pişirelim. Fırında patatesler olurken materyalleri hazırlayalım. Yalnızca sosisi yuvarlak kesip biraz yağda kızartalım çiğ kalmasın. Üstü kızaran patatesleri fırından çıkartalım ortasına biraz boşluk açıp evvel garnitürü, mısırı ve sosisi ekleyip ketçap mayonezi üzerine sıkalım.

10. Şöyle üzerine limon sıkıp marulun ortasına ….

Mercimek Köftesi

Malzemeler:

  • 4 su bardağı kırmızı mercimek

  • 2 su bardağı ince bulgur

  • 1 su bardağı zeytinyağı

  • 2 yemek kaşığı salça

  • 2 – 3 tane limon suyu

  • 5-6 kol taze yeşil soğan

  • 1 bağ maydanoz

  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

  • 1.5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

  • 1 tatlı kaşığı kimyon

11. Bu lezzeti denemediyseniz çok şey kaçırmışsınızdır!

Yoğurtlu Patates Topları

Malzemeler:

  • 4-5 adet haşlanmış patates

  • 2 adet rendelenmiş sotelenmiş havuç

  • Dereotu

  • Tuz,karabiber

  • Sarımsaklı yoğurt

  • Yağda kızdırılmış salça

Tarif:

Patatesleri haşlayıp ezin. Havuçları yağda soteleyip karıştırın. Dereotunu da doğrayıp tuzu ve karabiberiyle güzelce harmanlayın. Elinizde toplar yapıp tabağa dizdikten sonra üzerlerine sarımsaklı yogurdunu döküp salçalı sosunu gezdirin.

Et Yemeklerinizin Yanına Çok Yakışacak Birbirinden Lezzetli Garnitür Tanımları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin