Sağlığımız için beslenmemize dikkat etmemiz koşul. Bilhassa birtakım besinleri sistemli olarak tüketmek içeriklerindeki unsurlarla sıhhatimize önemli yararlar sağlayabilir. Tüketmeniz gereken ölçüsü öğrenip beslenme listenize ekleyebileceğiniz bu eserleri mevsimine nazaran alıp evinizden eksik etmeyin deriz.
Not: En yanlışsız bilgi için uzmana danışın.
1. Elma
Kanser Tıbbında yayınlanan araştırmalara nazaran, elmalarda akciğer kanseri riskini azaltabilecek bir antioksidan ve antienflamatuar casus olan quercetin bulunuyor. K
2. Somon balığı
En âlâ anti-aging besini. Omega-3 beyni ve kalbi korur. Ruh halini istikrarlar ve kan şekerini düzenler.
3. Brokoli
Brokoli kanser savar özelliğiyle bilinen sağlıklı vitamin ve minerallerle dolu, harika bir besin.
4. Limon
C vitamini deposu limon, gerek kabuğu, gerek suyuyla birçok yarara sahip.
5. Yaban mersini
Yaban mersini içerdiği polifenol sayesinde özgür radikaller ile savaşabiliyor. Bu yüzden güçlü hafıza ve beyin sıhhati için yaban mersinini bol bol tüketin.
6. Kuruyemişler
Kuruyemişler, içerdiği protein ve mineraller düşünüldüğünde, tüketimi de denetim altında tutulursa beden için epeyce yararlı besinler.
7. Avokado
Avokadoların muzdan bile daha fazla potasyum içerdiğini biliyor muydunuz? K
8. Nar
A, C, E vitaminleri ve folik asit ile bir vitamin deposu. Kalp-damar hastalıkları, Alzheimer, tip 2 diyabet ve obezite gibi bir çok hastalığa karşı kollayıcı.
9. Soğan
Soğan, antibiyotik ve anti bakteriyel özellikleri sayesinde hastalık ve enfeksiyonlardan uzak durmanıza takviye olur.
10. Sarımsak
Aman ağzınız kokmasın diye yemekten çekindiğiniz sarımsak; demir, kalsiyum, bakır gibi birçok pahalı mineral içeriyor.
11. Süt ve süt ürünleri
Doğduğumuz andan itibaren tattığımız birinci besin olan süt, yararı epey fazla olan bir besin kaynağıdır. Sadece gelişim çağında değil, yetişkinlik ve yaşlılıkta da sıkça tüketilmesi gerekir. Tabii ki doğal olanları…
12. Yeşil çay
Ülkemizde son yıllarda popülaritesi düzgünce artan yeşil çayın yararları da saymakla bitmiyor. Bağırsak iltihaplanmasının yarattığı ağrıyı hafifletmek ve hastalığın atlatılmasını kolaylaştırmak ismine yeşil çay içilmesi tavsiye ediliyor. Bunun yanında daha birçok yararı bulunuyor.
13. Yumurta
Doğanın bize sunduğu hayvansal protein kaynaklarından olan yumurtanın sayısız yararı bulunuyor.
14. Kuru erik
Kuru erik, polifenollerle doludur. Araştırmalara nazaran, kemik üretim hücrelerinizi uyararak kemik yoğunluğunu arttırdığı gösterilen bitki kimyasalları vardır. K
15. Zeytinyağı
Dünyada bulunan en sağlıklı yağlardan biri olan zeytinyağını her yemekte kullanabilirsiniz.
16. Kereviz
Kereviz de içerdiği unsurlarla kusursuz bir besin kaynağı. Yaprakları farklı, suyu farklı sıhhat deposu.
17. Kavrulmuş domates
Kavrulduğunda, içinde bulundurduğu likopeni salarak çok daha uygun yarar sağlayabiliyor.
18. Brüksel lahanası
Brüksel lahanası, glikozinolatlar, kanserle savaşan ve bedenimizi detoksifiye eden bileşikler bakımından zengindir.
19. Kara lahana
Gözlerinizi sağlıklı tutan A vitamini, zeaksantin ve lutein üzere besinler ile dolu. k
20. Balkabağı
Alfa ve beta-karoten olarak isimlendirilen doğal kanser savaşçıları ile doldurulur.
21. Karnabahar
Ulusal Kanser Enstitüsü'ne nazaran, kanserle savaşan glukozinolatlarla dolu. K
22. Çilek
Journal of Agriculture and Food Chemistry'de yayınlanan araştırmaya nazaran, çileklerde servikal ve kolon kanserlerinin büyümesini durdurabilecek ellagitanninler, fitokimyasallar bulunuyor. K
23. Mercimek
Harika bir etsiz protein kaynağı, yarım fincan pişmiş mercimek, size tüketmeniz gereken günlük folat dozunuzu verir.
24. Kivi
Diğer meyvelerin yanı sıra kivi, yüksek C vitamini içeriği sayesinde astıma bağlı hırıltıyı azaltabilir. K
25. Kuşkonmaz
Yarım bardak kuşkonmaz, günlük kalmanız gereken K vitamininizin % 50'sini ve folatın üçte birini sağlar. Doğal bir idrar söktürücü oldukları için şişkinliği de ortadan kaldırır.
26. Keten tohumu
Keten tohumu kalp sıhhatiniz için düzgün olan bitki omega-3'leri ile doludur. K
27. Buğday ruşeymi
Buğday tohumu,buğday çekirdeğinin besleyici kısmıdır. Çoklukla beyaz pirinç yahut makarna üzere işlenmiş tahıllardan çıkarılır.: Bu büyük bir magnezyum, çinko, tiamin, folat, potasyum ve fosfor kaynağıdır. K
28. Fıstık ezmesi
Bu yüksek protein kaynağı, kan damarlarını sağlıklı tutmaya yardımcı olan bir aminoasit olan arginin içerir.
29. Portakal
Bir portakal, günde gereksiniminiz olan C vitamininin% 100'ünden fazlasını sağlar. Birebir vakitte yeterli bir kalsiyum ve folat kaynağıdır.
30. Su teresi
Kupa başına yalnızca 4 kalori ile bu turpgiller, yüksek ölçüde K vitamini, zeaksantin, lutein, beta-karoten ve kanserle savaşan fitokimyasallar sağlar.K