1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Evinizden Eksik Etmeyip Her Hafta Kesinlikle Tüketmeniz Gereken 30 Sıhhat Dolu Besin

Evinizden Eksik Etmeyip Her Hafta Kesinlikle Tüketmeniz Gereken 30 Sıhhat Dolu Besin

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlığımız için beslenmemize dikkat etmemiz koşul. Bilhassa birtakım besinleri sistemli olarak tüketmek içeriklerindeki unsurlarla sıhhatimize önemli yararlar sağlayabilir. Tüketmeniz gereken ölçüsü öğrenip beslenme listenize ekleyebileceğiniz bu eserleri mevsimine nazaran alıp evinizden eksik etmeyin deriz.

Not: En yanlışsız bilgi için uzmana danışın.

1. Elma

Kanser Tıbbında yayınlanan araştırmalara nazaran, elmalarda akciğer kanseri riskini azaltabilecek bir antioksidan ve antienflamatuar casus olan quercetin bulunuyor. K

2. Somon balığı

En âlâ anti-aging besini. Omega-3 beyni ve kalbi korur. Ruh halini istikrarlar ve kan şekerini düzenler.

3. Brokoli

Brokoli kanser savar özelliğiyle bilinen sağlıklı vitamin ve minerallerle dolu, harika bir besin.

4. Limon

C vitamini deposu limon, gerek kabuğu, gerek suyuyla birçok yarara sahip.

5. Yaban mersini

Yaban mersini içerdiği polifenol sayesinde özgür radikaller ile savaşabiliyor. Bu yüzden güçlü hafıza ve beyin sıhhati için yaban mersinini bol bol tüketin.

6. Kuruyemişler

Kuruyemişler, içerdiği protein ve mineraller düşünüldüğünde, tüketimi de denetim altında tutulursa beden için epeyce yararlı besinler.

7. Avokado

Avokadoların muzdan bile daha fazla potasyum içerdiğini biliyor muydunuz?  K

8. Nar

A, C, E vitaminleri ve folik asit ile bir vitamin deposu. Kalp-damar hastalıkları, Alzheimer, tip 2 diyabet ve obezite gibi bir çok hastalığa karşı kollayıcı.

9. Soğan

Soğan, antibiyotik ve anti bakteriyel özellikleri sayesinde hastalık ve enfeksiyonlardan uzak durmanıza takviye olur.

10. Sarımsak

Aman ağzınız kokmasın diye yemekten çekindiğiniz sarımsak; demir, kalsiyum, bakır  gibi birçok pahalı mineral içeriyor.

11. Süt ve süt ürünleri

Doğduğumuz andan itibaren tattığımız birinci besin olan süt, yararı epey fazla olan bir besin kaynağıdır. Sadece gelişim çağında değil, yetişkinlik ve yaşlılıkta da sıkça tüketilmesi gerekir. Tabii ki doğal olanları…

12. Yeşil çay

Ülkemizde son yıllarda popülaritesi düzgünce artan yeşil çayın yararları da saymakla bitmiyor. Bağırsak iltihaplanmasının yarattığı ağrıyı hafifletmek ve hastalığın atlatılmasını kolaylaştırmak ismine yeşil çay içilmesi tavsiye ediliyor. Bunun yanında daha birçok yararı bulunuyor.

13. Yumurta

Doğanın bize sunduğu hayvansal protein kaynaklarından olan yumurtanın sayısız yararı bulunuyor.

14. Kuru erik

Kuru erik, polifenollerle doludur. Araştırmalara nazaran, kemik üretim hücrelerinizi uyararak kemik yoğunluğunu arttırdığı gösterilen bitki kimyasalları vardır. K

15. Zeytinyağı

Dünyada bulunan en sağlıklı yağlardan biri olan zeytinyağını her yemekte kullanabilirsiniz.

16. Kereviz

Kereviz de içerdiği unsurlarla kusursuz bir besin kaynağı. Yaprakları farklı, suyu farklı sıhhat deposu.

17. Kavrulmuş domates

Kavrulduğunda, içinde bulundurduğu likopeni salarak çok daha uygun yarar sağlayabiliyor.

18. Brüksel lahanası

Brüksel lahanası, glikozinolatlar, kanserle savaşan ve bedenimizi detoksifiye eden bileşikler bakımından zengindir.

19. Kara lahana

Gözlerinizi sağlıklı tutan A vitamini, zeaksantin ve lutein üzere besinler ile dolu. k

20. Balkabağı

Alfa ve beta-karoten olarak isimlendirilen doğal kanser savaşçıları ile doldurulur.

21. Karnabahar

Ulusal Kanser Enstitüsü'ne nazaran, kanserle savaşan glukozinolatlarla dolu. K

22. Çilek

Journal of Agriculture and Food Chemistry'de yayınlanan araştırmaya nazaran, çileklerde servikal ve kolon kanserlerinin büyümesini durdurabilecek ellagitanninler, fitokimyasallar bulunuyor. K

23. Mercimek

Harika bir etsiz protein kaynağı, yarım fincan pişmiş mercimek, size tüketmeniz gereken günlük folat dozunuzu verir.

24. Kivi

Diğer meyvelerin yanı sıra kivi, yüksek C vitamini içeriği sayesinde astıma bağlı hırıltıyı azaltabilir. K

25. Kuşkonmaz

Yarım bardak kuşkonmaz, günlük kalmanız gereken K vitamininizin % 50'sini ve folatın üçte birini sağlar. Doğal bir idrar söktürücü oldukları için şişkinliği de ortadan kaldırır.

26. Keten tohumu

Keten tohumu kalp sıhhatiniz için düzgün olan bitki omega-3'leri ile doludur. K

27. Buğday ruşeymi

Buğday tohumu,buğday çekirdeğinin besleyici kısmıdır. Çoklukla beyaz pirinç yahut makarna üzere işlenmiş tahıllardan çıkarılır.: Bu büyük bir magnezyum, çinko, tiamin, folat, potasyum ve fosfor kaynağıdır.  K

28. Fıstık ezmesi

Bu yüksek protein kaynağı, kan damarlarını sağlıklı tutmaya yardımcı olan bir aminoasit olan arginin içerir.

29. Portakal

Bir portakal, günde gereksiniminiz olan C vitamininin% 100'ünden fazlasını sağlar. Birebir vakitte yeterli bir kalsiyum ve folat kaynağıdır.

30. Su teresi

Kupa başına yalnızca 4 kalori ile bu turpgiller, yüksek ölçüde K vitamini, zeaksantin, lutein, beta-karoten ve kanserle savaşan fitokimyasallar sağlar.K

Evinizden Eksik Etmeyip Her Hafta Kesinlikle Tüketmeniz Gereken 30 Sıhhat Dolu Besin
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin