1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Fava Tanımı: Ege Mutfağının Nefis Bakla Mezesi! Fava Nasıl Yapılır?

Fava Tanımı: Ege Mutfağının Nefis Bakla Mezesi! Fava Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fava Tarifi

Malzemeler;

  • 1.5 su su bardağı kuru bakla 

  • 3 bardak sıcak su

  • 1 kuru soğan

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Yarım su bardağı portakal suyu

  • 1 çay kaşığı şeker

  • Tuz

Favanın Hazırlanışı

Bir tencereye zeytinyağını koyun. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. Daha sonra üzerine bir gece evvelce ıslattığınız kuru baklanızı ekleyin. Üzerine sıcak suyu ve başka gereçleri koyun. Baklalar yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra blender yardımıyla pürüzsüz hale getirin.

Fava Tanımı: Ege Mutfağının Nefis Bakla Mezesi! Fava Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin