Turkish kebap, baklava diyorsanız; follow me. Gastronomi ve kültür turizmini en uygun formda temsil eden tarihi yerleri ile istekli kültür elçiliği yapan Gaziantep kocaman bir teşekkürü hakediyor. Sizin için en uygunları derledik.
1. Olağan ki evvel İmam Çağdaş
İmam Çağdaş'a uğramadan olmaz. Gastronomi dünyasında ün yapmış İmam Çağdaş birden fazla turistin birinci uğrak noktası ve Antep'in en meşhurları ortasında. Kültür turizmi için Gaziantep'i menüsü ile hakkıyla temsil eden bir işletmedir.
2. Çiçek üzere bir yer Orkide Pastanesi
Orkide Pastanesi kahvaltısı, katmeri ve açması ile ünlenmiş. Güne başlamak için pak ve nezih bir ortam sunan bu beğenilen ve çağdaş yer tekliflerimiz ortasında.
3. Ambiyansı ile Bayazhan Restoran
Bayazhan Osmanlı Mimarisine ilişkin değerli eserler ortasında yer alır. Mekana Gaziantep Üniversitesi’nde yöresel yemekler üzerine ders veren ve bu konuda dört de kitabı olan, kıymetli gurmelerden Özden Sabuncuoğlu da danışmanlık yapıyor.
4. Kent dışına kargo yapıyor musunuz? Koçak
1993 yılında kurulan Koçak Baklava, kendisine ilişkin bir fan kitlesi var. Bunun Antep'teki baklavacılar ortasındaki bir rekabetle ilgili olduğunu söyleyebiliriz.
5. Kebap deyince Halil Usta
Kasaplık mesleğinin içinde yetişen Halil Usta, kebap ve küşlenemenin Antep'te bir numarası olarak gösteriliyor. Çok kişinin tercihi olan Halil Usta lokal halk ve turistler tarafından büyük ilgi görüyor.
6. Yemekten sonra tatlınız belirli Baklavacı Zeki İnal
Ağırlıklı olarak paket servis yapan Zeki İnal meskeninize Antep'i getiriyor diyebiliriz. Şöbiyeti ile meşhur, tanınan baklavacılar ortasında.
7. Etoburlara Metanet Lokantası
Et yemezse doyamayanlara, çorbasında bile et arayanlara Metanet Lokantasında beyran gitmişken denenmesi gereken lezzetlerden. Antep'te epey meşhurlar.
8. En sevdiğimiz, vazgeçemediğimiz Elmacıpazarı Güllüoğlu
1871'den beri baklavacı ve markalaşmış bir aile Güllüoğlu, gurmelerin ve bloggerların seyahatlerinde birinci durağı oluyor. Gaziantep'in en eski çarşısı olarak bilinen Elmacıpazarı'ında hizmet veriyorlar.
9. Fakat ne yedik be Küşlemeci Mehmet Usta
1973'ten bu yana hizmet veren, yumuşacık küşlemesi ve simit kebabı ile meşhur olan Mehmet Usta kalitesi ile kendini kanıtlamış ve gurmelerden beğeni üstüne beğeni toplamış bir yer.
10. Menengiç içmeden mi döneceğiz Tahmis Kahvesi
Kahve bende çarpıntı yapıyor diyorsanız bu tam size nazaran. Fıstığın yabani hali olan menengiç bitkisinden elde edilen, içinde hiç kahve olmayan kahvelerden. Tahmis ise menengiç kahvesinin Gaziantep'teki merkezidir.
Sizin Gaziantep’teki en sevdiğiniz yer hangisi, yorumlara bekliyoruz!