Fırında dinlene dinlene pişen yemekler hem daha az yağlı hem de daha lezzetli oluyor. Tencerenin tavanın da kalbimizde yeri başka lakin bir fırın denince akla oturtmalar, börekler geliyor. O vakit gelin bakalım neler yapabiliriz.
1. Fırında hindi dolması
Malzemeler
- 3 kilogram bütün hindi
İçi için
-
1 adet orta uzunluk kuru soğan
-
1 yemek kaşığı tereyağı
-
1 su bardağı pirinç
-
1 çay kaşığı yenibahar
-
1 çay kaşığı karabiber
-
1 çay kaşığı tarçın
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
1 su bardağısıcak su
-
1/2 kahve fincanı badem içi
Üzeri için
-
1 adet orta uzunluk kuru soğan
-
1 çay kaşığı karabiber
-
1 çay kaşığı kimyon
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı köri
-
2 yemek kaşığı yoğurt
-
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
-
Küçük modüller halinde yemeklik doğradığınız kuru soğanı, tereyağında 3 dakika kadar kavurun.
-
Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinç, yenibahar, karabiber, tarçın, tuz ekledikten sonra 3 dakika daha kavurun.
-
Sıcak su ilavesiyle kısık ateşte 3 dakika pişirdiğiniz pilav karışımını yeterlice temizlenmiş bütün hindiye doldurun.
-
Hindiyi dikkatli bir biçimde fırın tepsisine yerleştirin.
-
Üzeri için kullanacağınız sos gereçlerinin tümünü robottan geçirdikten sonra hindinin her yerine sürün.
-
150 dereceye getirdiğiniz fırında 4 saat pişirin. Fırından çıkan bütün hindiyi, dilimledikten sonra bekletmeden servis edin.
2. Mac and Cheese
Malzemeler
-
4 su bardağı süt
-
250 gram makarna
-
1 diş sarımsak
-
1 çay kaşığı tuz
-
2/3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-
2 kısım maydanoz
-
1 dilim ekmek
Yapılışı
-
Derin bir tencereye süt ve makarnayı koyup orta ateşte makarna sütü çekip yumuşayana kadar pişirin.
-
Pişen makarnaya tuz, ince ince doğranmış yahut rendelenmiş sarımsak ve peyniri ekleyip karıştırın.
-
Servis ederken makarnaya doğranmış maydanoz ve kurutulmuş ekmek kırıntısı ekleyebilirsiniz.
3. Fırında ton balıklı kabak
Malzemeler
-
4 adet ince uzun kabak
-
1 adet konserve zeytinyağlı ton balığı
-
1 adet yumurta
-
1 avuç maydanoz
-
2 kaşık galeta unu
-
2 diş sarımsak
-
Yarım çay kaşığı kadar rendelenmiş limon kabuğu
-
Tuz, karabiber
-
Parmesan
Yapılışı
-
Resimde görüldüğü üzere kabakların içlerini oyuyoruz.
-
Oyulmuş kabak içiyle bir arada öteki materyalleri rondodan geçiriyoruz.
-
Kabakları bir fırın tepsisine dizip, içlerine hazırladığımız içi doldurup üzerine parmesan peyniri serpiyoruz.
-
Önceden ısıtılmış 180° fırında 40 dk. pişiriyoruz.
4. Hamsili pilav
Malzemeler
-
1 kilogram temizlenmiş hamsi
-
2 su bardağı pirinç
-
1 kuru soğan
-
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
-
1 yemek kaşığı kuş üzümü
-
1 çay bardağı zeytinyağı
-
1 tatlı kaşığı şeker
-
2 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı yenibahar
-
1 çay kaşığı tarçın
-
1-2 sap taze soğan
Yapılışı
-
Pilavı yapmadan önce pirinçlerimizi sıcak suda bekletiyoruz. (20 dakika yeterli)
-
Pilav tenceremizde zeytinyağını kızdırıyoruz. Soğanı soyup yemeklik doğruyoruz ve fıstıklarla bir arada kızdırdığımız zeytinyağında kavuruyoruz.
-
Fıstık ve soğanın rengi değişince pirincin suyunu süzüp pilav tenceresine pirincimizi de ekliyoruz.
-
Ardından tencereye pirinçlerin üstünü geçecek kadar (3-3,5 su bardağı) sıcak su ve baharatları ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
-
Hamsilerimizin yarısını kuyrukları içeri gelecek biçimde, kapalı olarak hafif yağladığınız yuvarlak bir fırın kabına daire formunda dizelim.
-
Daha sonra pişen pilavı hamsilerin üzerini kaplayacak halde fırın tepsisine yayalım.
-
Hamsilerin kalan yarısını bu pilavın üzerine yaylım ve tepsiyi fırına atalım. Fırını evvelden 180 derecede ısıtmakta yarar var.
-
Hazır hale gelen hamsili pilavın üzerini taze soğanla süsleyip servis edebilirsiniz.
5. Ratatouille
Malzemeler
-
3 patlıcan
-
7 domates
-
3 kabak
-
6 kapya biber
-
3 yemek kaşığı zeytinyağı
-
6 diş sarımsak
-
1 çay kaşığı kuru kekik
-
1 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı karabiber
-
1 tutam maydanoz
-
4 soğan
-
8 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
-
Patlıcan ve kabakları yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Patlıcanları tuzlu suda bekletin, süzüp kağıt havluyla kurutun.
-
Soğanı ve biberi ince ince doğrayın.
-
Tavada yağı (4 yemek kaşığı) kızdırıp patlıcanları kızartın. Kızardıktan sonra yağını süzdürün.
-
Patlıcan için kullandığınız yağı döküp kabaklar için yağ (4 yemek kaşığı) kızdırın. Kabakları kızartın. Yağa soğanları ekleyip kavurun.
-
Patlıcanları başka bir tavanın tabanına dizin üzerine kabakları ve soğanları dizin. Daha sonra biberleri başka bir yağda (2 yemek kaşığı) kızartıp soğanların üzerine yerleştirin.
-
Domates sos hazırlamak için, zeytinyağında sarımsakları atıp kavurun. Üzerine kekik, tuz, karabiber ve doğanmış domatesleri ek edip pişirin.
-
Sosu sebzelerin üzerine dökün ve yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin. Maydanozla süsleyerek servis edin.
6. Zerzevat graten
Malzemeler
-
2 adet orta uzunluk patates
-
2 adet orta uzunluk kabak
-
2 adet orta uzunluk havuç
-
2 adet orta uzunluk kırmızı dolmalık biber
-
2 adet orta uzunluk domates
-
3/4 su bardağı bezelye
Beşamel sos için
-
2 yemek kaşığı tereyağı
-
2 yemek kaşığı un
-
3 su bardağı süt
-
1 çay kaşığı tuz
-
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
-
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
-
Kabuğunu soyduğunuz patates ve havuçları halka halka dilimleyin. Kabuklarını kazıdığınız ya da alacalı olarak soyduğunuz kabakları ortadan ikiye kesip yarım ay halinde doğrayın.
-
Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını çıkarttığınız kırmızı dolmalık biberleri iri modüller halinde kesin. Domatesleri halka halka dilimleyin.
-
Havuç ve patates dilimlerini taze bezelyelerle birlikte kaynar suda kısa mühlet haşlayın. Suyunu süzdüğünüz zerzevatları soğuk, buzlu suya alıp besin ve renk bedellerini müdafaaları ismine şoklayın.
-
Suyunu süzdürdükten sonra kabak ve kırmızı dolmalık biber dilimleriyle birlikte ısıya güçlü fırın kabına alın. Domates dilimlerini üzerine yerleştirin.
-
Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Yağ köpürünce unu azar azar ekleyin ve karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun.
-
Soğuk sütü azar azar ekleyip, topaklanmaması için bir çırpma teliyle karıştırarak kıvam alana kadar yaklaşık 3 dakika pişirin. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ekleyin, karıştırın.
-
Hazırladığınız beşamel sosu fırın kabına aldığınız sebzelerin üzerine gezdirin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
-
Fırından çıkan sıcak zerzevat grateni, dilimlere ayırdıktan sonra ana yemek ya da garnitür olarak sevdiklerinizle paylaşın.
7. Fırında mücver
Malzemeler
-
4 adet kabak
-
3 adet yumurta
-
1 çay bardağı un
-
1 çay kaşığı kabartma tozu
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
1 tatlı kaşığı karabiber
-
1/2 demet nane
-
1/2 demet dereotu
-
200 gram tulum loru
-
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
-
Kabağı rendeleyin ve sularını sıkın.
-
Üzerine yumurta, un, kabartma tozu, lor, yeşillikler ve baharatları ek ederek karıştırın.
-
Fırın tepsisini yağlayın ve karışımı dökün.
-
Üzerine susam ve çörek otu serpin. 185 derece fansız ayarda 45 dakika pişirin. Afiyet olsun.
8. Rulo krep
Malzemeler
-
2 adet yumurta
-
1,5 su bardağı süt
-
1,5 su bardağı un
-
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için
-
250 gram kıyma
-
2 yemek kaşığı margarin
-
1 tatlı kaşığı domates salçası
-
1 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı karabiber
-
1 diş sarımsak
Beşamel sosu için
-
3 yemek kaşığı margarin
-
2 yemek kaşığı un
-
1 su bardağı süt
-
1 çay kaşığı tuz
Krep için
-
Derin bir kaseye yumurtaları kırın.
-
Hafifçe çırpın ve üzerine sütü ekleyin.
-
Unu ve tuzu da ek edip çırpın.
-
Üzerini streç sinemayla örtüp, buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
-
Krep tavasını yavaşça yağlayın ve kepçe yardımıyla krep hamurunu dökün.
-
Arkalı önlü pişirin ve tüm krep hamuru bitene kadar sürece devam edin.
-
İç harcı için; derin bir tavada margarini eritin. Üzerine kıyma ve sarımsağı ek edip kavurun. Salça, tuz ve baharatlarını ek edip karıştırın.
-
Daha sonra ocaktan alın. Sosu için; margarini unla birlikte kavurun.
-
Sütü azar azar ek edip karıştırın, kıvam aldığında ocaktan alın ve tuzunu ekleyin.
-
Krepleri hazırladığınız harçla doldurun ve sarın. Akabinde ortadan ikiye bölün.
-
Yağlanmış fırın kabının tabanına beşamel sos ek edin.
-
Krepleri dizin ve üzerine bir ölçü beşamel sos gezdirin.
-
Kaşar peyniri serperek 180 derece fırında 10 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!
9. Kağıt kebabı
Malzemeler
-
500 g kuşbaşı tavuk eti
-
1 su bardağı haşlanmış bezelye içi
-
1 büyük uzunluk kabak (küp küp)
-
4 küçük patates (dilim dilim)
-
10 arpacık soğan
-
4 diş sarımsak
-
1 tatlı kaşığı domates salçası
-
1 tatlı kaşığı biber salçası
-
2 yemek kaşığı zeytinyağı
-
Tuz, karabiber, kekik
Yapılışı
Salçaları, zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve kekiği bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu etlere ek edin ve güzelce karıştırın. Zerzevatları de ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın. Karışımı 4 eşit parçaya bölün ve yağlı kağıtlara paylaştırın. Üzerini kapatacak şekilde kenarlarından kıvırarak şeker paketi üzere hazırlayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın.
10. Güveçte tavuklu milföy
Malzemeler
-
500 gr ayıklanmış iç bezelye
-
500 gr kuşbaşı kuzu eti
-
2 havuç
-
2 patates
-
2 orta uzunluk kuru soğan
-
1 yemek kaşığı domates salçası
-
Zeytinyağı
-
Tuz, karabiber, kekik
-
6 kare milföy hamuru
-
Yumurta sarısı hamurun üstüne sürmek için
Yapılışı
-
Önce kuzu etlerini pişiriyoruz, bunun için düdüklü tencereyi evvel boş olarak kızdırıyoruz.
-
Yeterince ısındığından emin olunca zeytinyağı koyuyoruz. Etleri ek edip birkaç dakika hiç karıştırmıyoruz
-
Daha sonra karıştırarak etlerin harlı ateşte suyunu bırakmadan kavrulmasını sağlıyoruz.
-
Birkaç dakika daha kavrulduktan sonra etleri kaplayacak kadar sıcak suyunu ekliyoruz.
-
Kapağını kapatıp, pim çıktıktan sonra 15 dk pişiriyoruz.
-
Diğer yanda soğanı yemeklik, patates ve havucu küçük küpler halinde doğruyoruz.
-
Bir çelik tencereye zeytinyağı ve soğanları koyup bir çimdik tuz ilavesiyle soğanları pişirmeye başlıyoruz.
-
Soğanları yanmadan şeffaflaşana kadar pişiriyoruz ve havuçları, . akabinde patatesleri ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
-
Sebzeler sotelenince bir kaşık salçayı ekleyip salçanın da kavrulmasını sağlıyoruz.
-
Bezelyeleri tencereye ek edip akabinde düdüklüde pişmiş etleri suyuyla birlikte ekliyoruz.
-
Tuzunu, karabiberini ve kekiği ilave edip tüm materyalleri sebzeler pişene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
-
Yemek fazla suyunu çektikten sonra güveçlere paylaştırıyoruz.
-
Milföy hamurları hafif donukluğunu kaybettikten sonra yuvarlak kalıplar halinde kesiyoruz.
-
Bir yumurta sarısını biraz zeytinyağı ile karıştırdıktan sonra hamurların üzerine fırça ile sürüyoruz.
-
200 derece fırında hamurlar pişip üzeri kızarana kadar 30 dk kadar pişiriyoruz. Fırını kapattıktan sonra bir müddet fırında güveçleri kendi sıcaklığı ile dinlendirip sonra servis yapabiliriz.
11. Fırında içli köfte
Malzemeler
-
1,5 su bardağı köftelik ince bulgur
-
1/2 su bardağı irmik
-
2 adet küçük uzunluk patates
-
1 yemek kaşığı domates salçası
-
1 yemek kaşığı biber salçası
-
1 adet yumurta
-
1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
-
1 çay kaşığı karabiber
-
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
İç harçı için
-
500 gram kıyma(orta yağlı)
-
2 yemek kaşığı tereyağ
-
2 adet orta uzunluk soğan
-
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı karabiber
-
1 çay kaşığı kimyon
-
1 su bardağı antep fıstığı içi
Yapılışı
-
Patatesleri güzelce yumuşayana kadar haşlayın.
-
Bulgurla irmiği derin bir kaseye alın ve üzerlerini biraz geçecek kadar sıcak su koyup kasenin üzerini kapatın.
-
Bu ortada tereyağını bir tavaya alın üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.
-
Soğanlar hafif yumuşayınca kıymayı ekleyin, kıyma yeterlice kavrulana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.
-
Kıyma kavrulunca, harcın içine fıstık ve baharatları ekleyip 2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
-
İyice yumuşayana kadar haşladığınız patatesler, bulgurlu karışıma eklemek için soyun.
-
Demlenen irmik ve bulguru havalandırın ve hafif soğutun. Tereyağı dışındaki başka gereçleri de üzerine ekleyip en az 10 dakika boyunca yoğurun.
-
Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Pişirme kabınızı hafif yağlayın.
-
Bulgurlu karışını 2 eşit kesime bölün. İster 2 modül streç sinema ortasında açarak 2 adet eşit hamur elde edin; isterseniz de elinizle incelterek, kesim modül tepsiye yerleştirin.
-
İlk katı koyduktan sonra kıymalı harcın tamamını yayın ve 2. kat bulgurlu hamuru da üzerine serin.
-
Eritilmiş tereyağı da üzerine gezdirip tepsiyi fırına verin.
-
Üzeri kıtırlaşana kadar 30 dakika kadar pişirin.
12. Ispanaklı kiş
Malzemeler
Kiş Hamuru İçin
-
1 su bardağı un
-
2 yemek kaşığı tereyağı
-
1 tutam tuz
-
1/2 su bardağı su
Ispanaklı Dolgu İçin
-
1 demet ıspanak
-
1 yemek kaşığı tereyağı
-
1,5 paket krema
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı pul biber
-
1 çay kaşığı karabiber
-
1 adet yumurta
-
4 dilim hellim peyniri
Yapılışı
-
Kiş hamurunun hazırlanması için unu geniş bir kabın içine eleyin.
-
Diğer materyalleri ek edip, hamuru yoğurun. Streç sinemaya sarıp, buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
-
İç dolgunun hazırlanışı tavayı ısıtın ve tereyağını eritin. Ispanakları tereyağında soteleyin. Pul biber, tuz ve karabiber ile aromalandırın.
-
Fırını 170 dereceye ayarlayın.
-
Ispanaklar soğuduktan sonra, krema, yumurta ek edip harcı karıştırın.
-
Kiş hamurunu, tart kalıbına yerleştirin. Çatalla minik delikler açın.
-
Dolguyu dökün, hellim peynirlerini küp küp doğrayın ve dolgunun üzerine ek edin. 15-20 dakika pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
13. İslim kebabı
Malzemeleri
-
8 çeri domates
-
4 tane patlıcan
-
Yarım kilo köftelik kıyma
-
1 tane kuru soğan
-
1 avuç maydanoz
-
2 dilim bayat ekmek içi
-
1 tane yumurta
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
Yarım çay kaşığı karabiber
-
Yarım çay kaşığı kimyon
-
2 yemek kaşığı sıvı yağ
-
1 yemek kaşığı domates salçası
-
1 diş rendelenmiş sarımsak
-
Yarım tatlı kaşığı kekik
-
Yarım çay kaşığı tuz
-
1.5 su bardağı sıcak su
-
2 tane yeşil biber
-
4 tane patlıcan
Yapılışı
-
Kabuklarını alacalı formda soyduğumuz 4 tane patlıcanı uzun ince şeritler halinde dilimliyoruz, acısının çıkması için tuzlu suda bekletiyoruz.
-
Köfte harcı; Bir kaba yarım kilo köftelik kıyma koyup üzerine 1 tane kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.
-
1 avuç ince doğranmış maydanoz ek ediyoruz. 2 dilim bayat ekmek içlerini ıslattıktan sonra fazla suyunu sıkıp içine atıyoruz. 1 tane yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı kimyon koyuyoruz.
-
Hepsini yoğuruyoruz.
-
Üzerini streç sinemayla kapladığımız köfte harcını buzdolabında dinlendiriyoruz. Buzdolabında bekleyen köfte harcını sekiz eşit kesime ayırıyoruz.
-
Avucumuzda yuvarladığımız köftelerin üzerine bastırarak biçim verin. Hazırladığımız köfteleri, yağsız tavada gerili önlü karşıt çevirerek kısık ateşte pişiriyoruz.
-
Tuzlu suda dinlenen patlıcanların suyunu süzüp yıkıyoruz ve kuruluyoruz. Zeytinyağını kızdırdığımız tavada gerili önlü zıt çevirerek kızartıyoruz. Fazla yağını kağıt havlu yardımıyla alıyoruz.
-
Sosu için; 2 yemek kaşığı sıvı yağı küçük bir sos tenceresinde kızdırıyoruz. 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 diş rendelenmiş sarımsağı 2-3 dakika kadar kavuruyoruz.
-
Yarım tatlı kaşığı kekik ve yarım çay kaşığı tuz atıp 1.5 su bardağı sıcak su ek ediyoruz ve karıştırıyoruz. 4-5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz.
-
Sap kısımlarını aldığımız 2 tane yeşil biberi dört eşit modüle bölüyoruz. 4 tane kızarmış patlıcan şeridini artı halini alacak halde servis tabağına yerleştiriyoruz.
-
Orta kısmına bir adet kızarmış köfte koyup kapatıyoruz. Üzerine 1 tane çeri domates ve 1 kesim yeşil biber yerleştirip kürdanla tutturuyoruz.
-
Tüm köfteleri birebir halde patlıcan şeritlerine sardıktan sonra cam fırın kabına yerleştiriyoruz.
-
Hazırladığımız sosu patlıcanları aldığımız fırın cam kabına aktarıyoruz. İslim kebaplarını evvelden ısıtılmış 190 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirdikten sonra servis ediyoruz.
14. Boşnak mantısı
Malzemeleri
-
3 su bardağı su
-
1.5 tatlı kaşığı tuz
-
Aldığı kadar un
-
2 tane orta uzunluk kuru soğan
-
500 gram kıyma
-
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
-
Bir kabın içerisine 3 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve aldığı kadar un koyarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
-
Hamurumuz kulak göğsü kıvamından daha yumuşak olmalıdır. Yoğurduğumuz hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
-
Hazır hale getirdiğimiz hamuru 7 eşit kesime bölerek merdane yardımı ile porselen tabak büyüklüğünde açıyoruz.
-
Açtığımız her hamurun üzerini elimiz ile çokça yağlıyoruz. Yağladığımız hamurları üst üste koyarak yağlarını çekmeleri için 20 dakika kadar bekletiyoruz.
-
Hamurlarımız beklerken Boşnak mantımızın iç harcını hazırlıyoruz.
-
Bir kaba 2 tane orta uzunluk kuru soğanı minik minik doğruyoruz. Üzerine 500 gram kıyma, yarım tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ek ederek karıştırıyoruz.
-
Yağlarını çekmeye bıraktığımız hamurlarımızı tezgah üzerinde elimiz ile büyüterek açıyoruz. Açtığımız hamurun bir kenarından tutarak iç kısma gerçek katlıyoruz.
-
Kıymalı harcımızdan hamurumuzun içine uzunlamasına yerleştiriyoruz. Harcı yerleştirdiğimiz uçtan tutarak hamurumuz rulo olacak halde katlıyoruz.
-
Rulo halinde katladığımız hamurumuzu bıçak yardımı ile 3 parmak kalınlığında keselim. (daha küçük mantılar isterseniz 2 parmak kalınlığında da kesebilirsiniz.)
-
Kestiğimiz hamurların iki ucundan tutup genişleterek altına yanlışsız katlıyoruz. Katladığımız kısım altta kalacak formda tepsiye diziyoruz.
-
Aynı süreci hamurlarımız bitene kadar tekrarlıyoruz. Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerlerini yağlıyoruz.
-
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hamurlar kızarana kadar pişiriyoruz.