1. Haberler
  2. Yaşam
  3. İftara 15 Dakika Kala Yapıp Sonrasında Keyfini Sürebileceğiniz 11 Kolay Tatlı Tanımı

İftara 15 Dakika Kala Yapıp Sonrasında Keyfini Sürebileceğiniz 11 Kolay Tatlı Tanımı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1. Nutella severler buraya

Nutellalı Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

  • 1 yumurta

  • 3/4 su bardağı Nutella (oda ısısında)

  • 1 su bardağı un

İçi İçin;

  • 1/2 su bardağı Nutella

  • 1/4 su bardağı fındık

Tarif:

Yumurta ve Nutella'yı çırpın. Unu ekleyip karıştırın. Buzlukta 2 dakika dinlendirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kurabiye hamurundan modüller kopartarak tepsiye dizin. Ortalarına kaşıkla yada elinizle çukurlar açın. Nutella'yı kurabiyelerin ortasına yerleştirin. Üzerlerine fındık serpin. 10 dakika pişirin.

2. Sağlıklı bir tatlı isteyene de tanım hazır!

Kuru Kayısı Topları

Malzemeler:

  • 2 su bardağı müsli

  • 1 su bardağı kuru kayısı

  • 60 gram tereyağı (erimiş)

  • 3/4 su bardağı Hindistan cevizi

Tarif:

Hindistan cevizi hariç bütün materyalleri mutfak robotunda çekin. Karışıma elinizle top hali verin. Topları hindistan cevizine bulayın. 15 dakika buzdolabında bekletin.

3. Brownie'yi sevmeyen var mı?

Mikrodalgada Brownie Tarifi

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı (erimiş)

  • 2 yemek kaşığı şeker

  • 1 yemek kaşığı esmer şeker

  • 1/4 tatlı kaşığı vanilya

  • Bir tutam tuz

  • 1 yumurta sarısı

  • 4 yemek kaşığı un

  • 1 yemek kaşığı kakao

  • 2 yemek kaşığı damla çikolata

Tarif:

Bütün malzemeyi bir kapta güzelce karıştırın ve mikrodalganın yüksek devirinde 45 sn pişirin.

4. Evde kutlanacak bir doğum günü mü var?

Kolay Pasta Tarifi

Malzemeler:

  • Bir paket petibör bisküvi

  • Bir su bardağı kıyılmış fındık ve Antep fıstığı (İsteğe bağlı)

  • 1 paket krem şanti

  • 1 su bardağı süt

Süslemek için:

  • Kurabiye kesimleri (Hazır bisküvi ya da mevye kullanabilirsiniz)

Tarif:

Bisküvileri kırın. Kremşanti ve sütü bir kaba alarak blender'la çırpın. Kremşanti yoğunlaşınca bisküviyi, Antep fıstığı ve fındığı içine ekleyerek karıştırın. Streç sinema serili kek kalıbına bu karışımı yayın. Sineması kapatıp 5 dakika kadar buzlukta bekletin. Akabinde çıkarın ve üzerine kakao serperek servis edin.

5. Tiramisunun en pratiği!

Vişneli Tiramisu Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı vişne

  • 2 tatlı kaşığı kahve

  • 8 adet kedi dili

  • 1 yemek kaşığı şeker

  • 1/2 su bardağı su

  • 250 gr labne

  • 2 yemek kaşığı şeker

  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Tarif:

Vişneleri 1 yemek kaşığı şeker ve suyla kaynatın. Daha sonra kahveyi sıcak suda eritin. Kalan gereçleri de çırpın. Kedi lisanlarını kırıp kahveye batırın, vişne sosu ve krema ile bir kaseye koyun.

6. Tahin severlere…

Kolay Helva Tarifi

Malzemeler:

  • 200 gr ay çekirdeği 

  • 3 yemek kaşığı bal

  • 2 yemek kaşığı indistan cevizi yağı

  • 1 yemek kaşığı tahin

Tarif:

Ay çekirdeği içlerini un haline gelinceye kadar blender'dan geçirin. Kalan gereçleri de ekleyip düzgünce karıştırın. Karışımı bir tabağa yayın ve buzdolabında en az 40 dakika bekletin.

7. Dönemin en tatlı meyvesi: Çilek

Çilekli Kup Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

  • 3/4 su bardağı çilek 

  • 1/4 su bardağı pudra şekeri 

  • 1/3 su bardağı un 

  • 1 yemek kaşığı beyaz şeker 

  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı süt

Tarif:

Tüm materyalleri karıştırın ve  pişirmek için yalnızca mikrodalgaya koyun. 5 dakikada hazır.

8. Bardaklar hazır mı?

Oreolu Cup Tarifi

Malzemeler:

  • 18 Oreo 

  • 440 gr labne

  • 3/4 su bardağı pudra şekeri

  • 1/2 çay kaşığı vanilya 

  • 1 su bardağı krem şanti

Tarif:

Oreoları rondodan geçirin. labne, pudra şekeri ve vanilyayı bir kaba alıp 3 dakika boyunca blender'dan geçirin. Akabinde krem şantiyi de ekleyerek çırpmaya devam edin. 3 dakika daha çırptıktan sonra bisküvi ve karışımı kaplara sırayla dağıtın.

9. Lokma lokma tatlılık…

Muz Sushi Tarifi

Malzemeler:

  • Muz

  • Bitter çikolata

  • Antep fıstığı içi (Farklı bir eser kullanabilirsiniz.)

Tarif:

Bitter çikolatayı benmari tarzı eritin. Akabinde dilimlediğiniz muzların yan etrafını çikolataya bulayıp kıyılmış Antep fıstığıyla süsleyin. Donduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

10. Bu Mug sizce de şahane değil mi?

Meyveli Mug Tarifi

Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı un 

  • 1/4 çay kaşığı kabartma tozu 

  • 2 buçuk çay kaşığı toz şeker 

  • 3 yemek kaşığı yağsız süt 

  • 1/2 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 1/4 çay kaşığı vanilya 

  • 10 yaban mersini (İstediğiniz bir meyve de olabilir.)

Tarif:

Yaban mersini hariç tüm materyalleri büyük uzunluk mikrodalga muhafazalı bir bardağa koyun. Pürüzsüz olana kadar küçük bir çırpma teli ile karıştırın. Yaban mersini karıştırın (Bunları hamurun içine karıştırdığınızdan emin olun. Üstte bırakırsanız mikrodalga fırına patlayabilir). Mikrodalgada yaklaşık 1 dakika pişirin. Kek yapılmazsa, 15 saniye daha ısıtın. Yemeden evvel birkaç dakika soğumaya bırakın.

11. İrmikleriniz kıyıda köşede kalmasın.

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kg süt

  • 1 su bardağı irmik

  • 7 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 paket vanilya

  • 1 yemek kaşığı margarin

  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi

  • Tarçın

Tarif:

sütü, şekeri ve irmiği bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın. Kıvama geldiğinde margarin, vanilya ve Hindistan cevizini ekleyip karıştırmaya devam edin. Boza kıvamına geldiğinde ıslatılmış bir borcama döküp iftarınızı yaparken soğumasını bekleyin. Dilimleyip tarçın ekerek servis edin.

İftara 15 Dakika Kala Yapıp Sonrasında Keyfini Sürebileceğiniz 11 Kolay Tatlı Tanımı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin