İftara kadar süratlice bir tatlı yapıp iftardan sonra demlediğiniz çayın yanında yiyebileceğiniz hoş tatlıları sizler için derledik. Şimdiden afiyet olsun.
1. Nutella severler buraya
Nutellalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
-
1 yumurta
-
3/4 su bardağı Nutella (oda ısısında)
-
1 su bardağı un
İçi İçin;
-
1/2 su bardağı Nutella
-
1/4 su bardağı fındık
Tarif:
Yumurta ve Nutella'yı çırpın. Unu ekleyip karıştırın. Buzlukta 2 dakika dinlendirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kurabiye hamurundan modüller kopartarak tepsiye dizin. Ortalarına kaşıkla yada elinizle çukurlar açın. Nutella'yı kurabiyelerin ortasına yerleştirin. Üzerlerine fındık serpin. 10 dakika pişirin.
2. Sağlıklı bir tatlı isteyene de tanım hazır!
Kuru Kayısı Topları
Malzemeler:
-
2 su bardağı müsli
-
1 su bardağı kuru kayısı
-
60 gram tereyağı (erimiş)
-
3/4 su bardağı Hindistan cevizi
Tarif:
Hindistan cevizi hariç bütün materyalleri mutfak robotunda çekin. Karışıma elinizle top hali verin. Topları hindistan cevizine bulayın. 15 dakika buzdolabında bekletin.
3. Brownie'yi sevmeyen var mı?
Mikrodalgada Brownie Tarifi
Malzemeler:
-
2 yemek kaşığı tereyağı (erimiş)
-
2 yemek kaşığı şeker
-
1 yemek kaşığı esmer şeker
-
1/4 tatlı kaşığı vanilya
-
Bir tutam tuz
-
1 yumurta sarısı
-
4 yemek kaşığı un
-
1 yemek kaşığı kakao
-
2 yemek kaşığı damla çikolata
Tarif:
Bütün malzemeyi bir kapta güzelce karıştırın ve mikrodalganın yüksek devirinde 45 sn pişirin.
4. Evde kutlanacak bir doğum günü mü var?
Kolay Pasta Tarifi
Malzemeler:
-
Bir paket petibör bisküvi
-
Bir su bardağı kıyılmış fındık ve Antep fıstığı (İsteğe bağlı)
-
1 paket krem şanti
-
1 su bardağı süt
Süslemek için:
- Kurabiye kesimleri (Hazır bisküvi ya da mevye kullanabilirsiniz)
Tarif:
Bisküvileri kırın. Kremşanti ve sütü bir kaba alarak blender'la çırpın. Kremşanti yoğunlaşınca bisküviyi, Antep fıstığı ve fındığı içine ekleyerek karıştırın. Streç sinema serili kek kalıbına bu karışımı yayın. Sineması kapatıp 5 dakika kadar buzlukta bekletin. Akabinde çıkarın ve üzerine kakao serperek servis edin.
5. Tiramisunun en pratiği!
Vişneli Tiramisu Tarifi
Malzemeler:
-
1 su bardağı vişne
-
2 tatlı kaşığı kahve
-
8 adet kedi dili
-
1 yemek kaşığı şeker
-
1/2 su bardağı su
-
250 gr labne
-
2 yemek kaşığı şeker
-
1 tatlı kaşığı vanilya
Tarif:
Vişneleri 1 yemek kaşığı şeker ve suyla kaynatın. Daha sonra kahveyi sıcak suda eritin. Kalan gereçleri de çırpın. Kedi lisanlarını kırıp kahveye batırın, vişne sosu ve krema ile bir kaseye koyun.
6. Tahin severlere…
Kolay Helva Tarifi
Malzemeler:
-
200 gr ay çekirdeği
-
3 yemek kaşığı bal
-
2 yemek kaşığı indistan cevizi yağı
-
1 yemek kaşığı tahin
Tarif:
Ay çekirdeği içlerini un haline gelinceye kadar blender'dan geçirin. Kalan gereçleri de ekleyip düzgünce karıştırın. Karışımı bir tabağa yayın ve buzdolabında en az 40 dakika bekletin.
7. Dönemin en tatlı meyvesi: Çilek
Çilekli Kup Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
-
3/4 su bardağı çilek
-
1/4 su bardağı pudra şekeri
-
1/3 su bardağı un
-
1 yemek kaşığı beyaz şeker
-
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
-
1 yemek kaşığı tereyağı
-
2 yemek kaşığı süt
Tarif:
Tüm materyalleri karıştırın ve pişirmek için yalnızca mikrodalgaya koyun. 5 dakikada hazır.
8. Bardaklar hazır mı?
Oreolu Cup Tarifi
Malzemeler:
-
18 Oreo
-
440 gr labne
-
3/4 su bardağı pudra şekeri
-
1/2 çay kaşığı vanilya
-
1 su bardağı krem şanti
Tarif:
Oreoları rondodan geçirin. labne, pudra şekeri ve vanilyayı bir kaba alıp 3 dakika boyunca blender'dan geçirin. Akabinde krem şantiyi de ekleyerek çırpmaya devam edin. 3 dakika daha çırptıktan sonra bisküvi ve karışımı kaplara sırayla dağıtın.
9. Lokma lokma tatlılık…
Muz Sushi Tarifi
Malzemeler:
-
Muz
-
Bitter çikolata
-
Antep fıstığı içi (Farklı bir eser kullanabilirsiniz.)
Tarif:
Bitter çikolatayı benmari tarzı eritin. Akabinde dilimlediğiniz muzların yan etrafını çikolataya bulayıp kıyılmış Antep fıstığıyla süsleyin. Donduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
10. Bu Mug sizce de şahane değil mi?
Meyveli Mug Tarifi
Malzemeler:
-
4 yemek kaşığı un
-
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
-
2 buçuk çay kaşığı toz şeker
-
3 yemek kaşığı yağsız süt
-
1/2 yemek kaşığı sıvıyağ
-
1/4 çay kaşığı vanilya
-
10 yaban mersini (İstediğiniz bir meyve de olabilir.)
Tarif:
Yaban mersini hariç tüm materyalleri büyük uzunluk mikrodalga muhafazalı bir bardağa koyun. Pürüzsüz olana kadar küçük bir çırpma teli ile karıştırın. Yaban mersini karıştırın (Bunları hamurun içine karıştırdığınızdan emin olun. Üstte bırakırsanız mikrodalga fırına patlayabilir). Mikrodalgada yaklaşık 1 dakika pişirin. Kek yapılmazsa, 15 saniye daha ısıtın. Yemeden evvel birkaç dakika soğumaya bırakın.
11. İrmikleriniz kıyıda köşede kalmasın.
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
-
1 kg süt
-
1 su bardağı irmik
-
7 yemek kaşığı toz şeker
-
1 paket vanilya
-
1 yemek kaşığı margarin
-
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
-
Tarçın
Tarif:
sütü, şekeri ve irmiği bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın. Kıvama geldiğinde margarin, vanilya ve Hindistan cevizini ekleyip karıştırmaya devam edin. Boza kıvamına geldiğinde ıslatılmış bir borcama döküp iftarınızı yaparken soğumasını bekleyin. Dilimleyip tarçın ekerek servis edin.