1. Haberler
  2. Yaşam
  3. İftara Ne Yapsam Sıkıntısına Son! Fırında Tavuk Baget Hazırlamanın Birbirinden Lezzetli 4 Pratik Yolu

İftara Ne Yapsam Sıkıntısına Son! Fırında Tavuk Baget Hazırlamanın Birbirinden Lezzetli 4 Pratik Yolu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan’ın birinci akşamında evdekileri lezzetli bir sofrayla karşılamak için güzel ve pratik fırında tavuk baget tanımları.

Sütlü Zerdeçallı Tavuk Baget

1 paket Banvit Piliç Baget

100 ml süt

100 gr un

Bir tutam zerdeçal

5 yemek kaşığı zeytinyağı

500 gr patates

Tuz, karabiber, pul biber (arzu edilen miktarda)

  • Bagetleri bir kaba koyup, sütü ek edin. Bagetleri orta ara çevirerek, buzdolabında en az 30 dakika marine edin. 

  • Bir kapta un, zerdeçal, tuz ve karabiberi yeterlice karıştırın.  

  • Bagetleri sütten çıkarıp, süzün. Üzerlerine baharatlı unu serpip, her taraflarını yeterlice kaplayın ve fazla unlarını silkeleyin. 

  • Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyup, yüksek ateşte bagetler altın sarısı olana kadar yaklaşık 3-4 dakika mühürleyin.

  • Patatesleri derin bir tencerede 10 dakika kadar haşlayın. Soğuması için bekledikten sonra elma dilimi biçiminde doğrayın. 

  • Dilim patatesleri bir kapta 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biber ile harmanlayın. 

  • Mühürlediğiniz bagetleri ve patatesleri fırın tepsisine alın. Evvelden ısıtılmış 190 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.

  • Pişen tavuk bagetlerinizi 10-15 dakika dinlendirdikten sonra dilim patatesler ve istek ettiğiniz salata yahut pilav ile servis edebilirsiniz.

Yoğurtlu Kimyonlu Tavuk Baget

1 paket Banvit Piliç Baget

150 gr süzme yoğurt

½ tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı kimyon tohumu

1 yemek kaşığı zerdeçal

2 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

  • Keskin bir bıçakla bagetlerin üzerine çizikler açın. 

  • Bir kapta yoğurt, toz kırmızıbiber, kimyon ve zerdeçalı düzgünce çırpıp, bagetleri ekleyin. Bagetler ile sosu harmanlayıp, buzdolabında en az 30 dakika marine edin. 

  • Marine ettiğiniz bagetleri bir fırın kabına iri doğradığınız biberlerle birlikte yerleştirin. 

  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, bagetler altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirin. 

  • Pişen tavuk bagetlerinizi 10-15 dakika dinlendirdikten sonra dilek ettiğiniz bir salata yahut pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.

Ballı Hardallı Tavuk Baget

1 paket Banvit Piliç Baget

1/4 su bardağı bal

2 diş sarımsak

2 tatlı kaşığı kekik

1,5 yemek kaşığı taneli hardal

500 gr patates

2 adet kırmızı soğan

  • Bir kapta bal, hardal, kekik ve sarımsağı karıştırın. Tavukları hardallı karışıma ekleyip, karıştırın ve buzdolabında en az 30 dakika marine edin.

  • Ayrı bir kapta iri doğradığınız patatesleri ve soğanları, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırın. 

  • Marine ettiğiniz tavuk bagetleri bir fırın kabına alıp, bagetlerin ortasına patates ve soğanları ek edin. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında tavuklar altın sarısı olana kadar yaklaşık 45-55 dakika pişirin.

  • Pişen tavuk bagetlerinizi 10-15 dakika dinlendirdikten sonra patates ve soğanlarla bir arada servis edebilirsiniz.

Taze Otlu Sarımsaklı Tavuk But

1 paket Banvit Piliç Baget

2 adet havuç

1 limonun kabuğu ve suyu

1 yemek kaşığı taze biberiye

4 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı taze kekik

Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

  • Tavuk baget dışındaki bütün gereçleri bir kapta karıştırın. 

  • Hazırladığınız karışıma bagetleri ek edip, harmanlayın ve buzdolabında en az 30 dakika marine edin.

  • Marine ettiğiniz bagetleri, sosuyla birlikte evvelden ısıtılmış 190 derece fırında  35-40 dakika pişirin.

  • Pişen tavuk bagetlerinizi 10-15 dakika dinlendirdikten sonra istek ettiğiniz bir salata yahut makarna ile birlikte servis edebilirsiniz.

İftara Ne Yapsam Sıkıntısına Son! Fırında Tavuk Baget Hazırlamanın Birbirinden Lezzetli 4 Pratik Yolu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin