1. Haberler
  2. Yaşam
  3. İncir Reçeli Tanımı: Yemeye Doyamayacağınız Kahvaltı Sofralarının Vazgeçilmezi Olan Hoş mi Güzel İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

İncir Reçeli Tanımı: Yemeye Doyamayacağınız Kahvaltı Sofralarının Vazgeçilmezi Olan Hoş mi Güzel İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden olan incirle yapabileceğiniz mükemmel bir reçel teklifimiz var! İşte kahvaltıların en sevilen reçellerinden olan incir reçeli tanımı…

İncir Reçeli Tarifi

Malzemeler;

  • 1 kg Taze İncir

  • 3 su bardağı toz şeker

  • Limon kabuğu rendesi

  • 3 çorba kaşığı limon suyu

  • Sıcak su

İncir Reçelinin Hazırlanışı

İlk olarak geniş bir kaba incirleri dizin. Üzerini örtecek kadar sıcak su ek edip 2-3 dk bekletin. Daha sonra incirleri o kaptan çıkarıp Küçük modüllere bölün. Başka bir kaba incirleri, toz şekeri, limon kabuğu rendesi, ve limon suyunu koyup kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra soğumasını bekleyin ve kavanozlara boşaltın.

İncir Reçeli Tanımı: Yemeye Doyamayacağınız Kahvaltı Sofralarının Vazgeçilmezi Olan Hoş mi Güzel İncir Reçeli Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin