1. Haberler
  2. Yaşam
  3. İskender Tanımı: Türk Mutfağının En Meşhur Lezzeti İskender Nasıl Yapılır?

İskender Tanımı: Türk Mutfağının En Meşhur Lezzeti İskender Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İskender Tarifi

Malzemeler;

Döner:

  • 500 gr dana eti

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • Tuz

Sos;

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1,5 yemek kaşığı salça

  • 1 adet domates

  • Tuz

  • Su

Alt tabanı:

  • Tırnaklı pide

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

İskenderin Hazırlanışı

Bütün formda aldığınız dana etini 1,5 saat buzlukta dondurun. Çıkardıktan sonra ince ince dilimleyin. Bir tava içerisinde dilimlediğiniz etleri kapağını kapatarak suyunu salıp çekene kadar pişirin. Bu sırada sos üretimine geçin. Bir tencereye yağları ve salçayı koyun. Biraz piştikten sonra üzerine domates rendesi ve suyu ekleyip kaynatın. Ocaktan almadan evvel tuzunu ek edin. Farklı bir tencerede alt tabanı için tereyağını ekleyip doğradığınız tırnak pideleri kavurun.  Son olarak etleri tavanın içerisine yağları ve tuzu ekleyerek pişirin tekrar ısıtarak pişirin. Servis için geniş bir tabağa kavurduğunuz tırnak pideleri yerleştirin. Sosu pidenin üzerinde gezdirin ve üzerine etleri yerleştirin. Etlerin üzerine de mir ölçü sos koyun. 1 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerinde gezdirin. Tabağınızı süslemek için yanına yoğurt, pilav, domates ve biber ekleyebilirsiniz.

İskender Tanımı: Türk Mutfağının En Meşhur Lezzeti İskender Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin