1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Jalebi Tanımı: Hindistan’dan Gelen Çıtır Çıtır Bir Tatlı: Jalebi! Jalebi Nasıl Yapılır?

Jalebi Tanımı: Hindistan’dan Gelen Çıtır Çıtır Bir Tatlı: Jalebi! Jalebi Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışı çıtır çıtır, şerbetli bir tatlı tanımı geliyor! Farklı tatlar arıyor, şerbetli tatlılara bayılıyorsanız Hindistan kökenli olan bu tatlıyı çok seveceksiniz!

Jalebi Tarifi

Malzemeler;

Hamur için:

  • 2 su bardağı un

  • 3 tatlı kaşığı pirinç unu

  • 1 su bardağı ılık su

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal tozu

Şerbet için:

  • 2 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı su

  • 2 tatlı kaşığı limon suyu

  • 2 tatlı kaşığı gül suyu

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Jalebinin Hazırlanışı

Bir kabın içerisinde tüm hamur gereçlerini karıştırın. Akışkan bir hamur elde edin. Dinlenmesi için kenara alın. Bu sırada şerbeti için su ve şekeri bir tencereye ekleyin. Şeker eriyip su kaynayınca limon suyu ve gül suyunu ek edin. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Hamuru sıkabileceğiniz bir kabın içerisine alın. Bir tencereye yağ ekleyerek kızdırın. Şişedeki hamuru sarmal daire formu olacak halde sıkın ve gerili önlü olarak kızartın. Kızarttığınız hamurları şerbete batırın.

Jalebi Tanımı: Hindistan’dan Gelen Çıtır Çıtır Bir Tatlı: Jalebi! Jalebi Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin