1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Karnabaharı Tanınmayacak Hale Sokup Vazgeçilmeziniz Yapacak 15 Ağız Sulandıran Tanım

Karnabaharı Tanınmayacak Hale Sokup Vazgeçilmeziniz Yapacak 15 Ağız Sulandıran Tanım

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1. Açık sandviçin böylesi!

Karnabahar Sandviç Tarifi

Orta uzunluk karnabahar için bir çorba kaşığı besin mayası, zerdeçal,  kimyon, toz kırmızı biber, tuz ve zeytinyağından bir bulamaç yapıp ortadan ikiye kestiğiniz karnabahar çiçeklerini bulayın, yağlı kağıda dizip 200 derecede ortada çevirerek iki tarafı da kızarana kadar pişirin (30-35 dk kadar).Pancarlı kuru fasulye ezmesi ve yeşillikle sandviç yapın.

2. Diyettekilerin mantısı!

Karnabahar Salatası

Malzemeler

  • Karnabahar

  • Tuz

  • Zeytinyağı

  • Süzme yoğurt

  • Yoğurt

  • Sarımsak

  • Salça

  • Kırmızı toz biber

Tarif:

Karnabaharı minik minik kıyın. Ufalanmış ekmek üzere olmalı. Tavaya az yağ ve karnabaharı alın. Kavurmaya başlayın. Tuz ekleyin karıştıra karıştıra hafif yumuşayana kadar pişirin. Hamur üzere olmasın amaaaa! Sonra servis tabağına alın. Süzme yoğurt ve yoğurdu karıştırın. Tuz ve sarımsak ekleyin. Üzerine dökün. Tavada az yağda toz biber ve salçayı kavurun. Yoğurdun üzerine dökün. Sıcak ya da soğuk tüketin. Afiyet olsun

3. Pancar ve karnabahar ahengi mu?

Pancar Sulu Karnabahar Tarifi

  • Karnabaharı ve kırmızı kapya biberi buharda haşlayın.

  • Yeşil mercimeği de ayriyetten haşlayın.

  • Haşlanan zerzevatları ve mercimeği tuz, karabiber, sarımsak tozu, 1 kaşık zeytinyağ ile harmanlayın.

  • Üzerine sarımsaklı pancar sulu süzme yoğurt dökün.

  • En üstüne de bir kaşık tereyağında salça, açmak için biraz su, kekik ve nane ile yağı eriterek gezdirin.

4. Ağız sulandıran graten

Karnabahar Graten Tarifi

Malzemeler:

  • Karnabahar

  • 2 yumurta

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 

  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu

  • Pulbiber-karabiber-tuz

  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

  • Kaşar peyniri

Tarif:

İlk olarak karnabaharı 10-15 dk haşlıyoruz. Bir kabın içerisinde bütün materyalleri karıştırıp içine karnabaharları ekleyip güzelce harmanlıyoruz. Borcama koyup evvelden ısıttığımız 200 derecelik fırına sürüyoruz.40-45 dk üzeri biraz kızarana kadar pişiriyoruz.Ardından kaşarı ek edip peynir kızarana kadar yani 15-20 dk fırınlıyoruz.

5. Etsiz yaşayamayana

Köfteli Karnabahar Tarifi

Malzemeler:

  • 1 küçük uzunluk karnabahar

  • 3/4 kuru soğan ( kalanı köfteye rendelenecek)

  • 1 adet havuç

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

  • Karabiber, tuz

  • Su 

Köftesi için :

  • 100-150 gr kıyma

  • Soğan rendesi

  • 2 çorba kaşığı pirinç

  • Tuz

  • Karabiber

Kızartmak için :
Sıvıyağ (biraz renkleri değişse yeterli) 

Üzerine kıyılmış maydanoz gezdirerek servis edebilirsiniz Afiyet olsun.

6. Farklı pilav tanımları arayanlar?

Karnabahar Pilavı Tarifi

Malzemeler:

  • 1 orta uzunluk karnabahar

  • 1 kabak

  • 2 havuç

  • 1 soğan

  • 1’er çay kaşığı zerdeçal, karabiber, tuz, nane

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tarif:

Soğanı küp küp doğruyoruz. Tavada zeytinyağı ile kavuruyoruz. Havuçları küp doğrayıp ekliyoruz. Havuçların rengi değişince kabağı küp doğrayıp ekliyoruz. Diriliği gidince ocağı kapatıyoruz. Karnabaharları küçük doğrayıp rondodan geçiriyoruz. Tavaya ekliyoruz. Baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Ocağın altını yakıp kaynayana kadar yüksek ateşte kaynayınca altını kısıp, kısık ateşte kendi suyuyla pişiriyoruz. Afiyet olsun

7. Karnabahar kızartmalı sağlıklı bir sandviç

Karnabahar Tost Tarifi

Karnabaharın kökünü almadan bir parmak kalınlığında dilimliyorum. Kökünü almıyorum ki çiçekler dağılmasın. Tuz karabiber, toz köri, soğan tozu ve zeytinyağı ile marine ediyorum. Yalnızca bir parmak kalınlığında olduğundan yapışmaz tavada azıcık yağda alt üst kızartıyorum, ön haşlama yapmadan. Ekşi maya çavdar ekmeğinin buruk ekşiliği ile çok hoş tamamladığından onu tercih ediyorum. Ekmeği zeytinyağlayıp tavada kızartıyorum ve sıcakken üzerine sarımsak sürüyorum. Süzme yoğurdu biraz ezine ve azıcık sarımsakla karıştırıp ekmeğin üzenine sürüyorum. Üzerine evvel ince dilimlenmiş kırmızı elma, kızaran karnabaharı ve çokça roka koyup servis ediyorum.

8. Pratik bir tarif

Fırında Karnabahar Tarifi

Malzemeler

  • 1 orta uzunluk karnabahar

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 2 adet yumurta

  • 1 yemek kaşığı un

  • 1/4 çay bardağı zeytinyağı

  • Tuz, pulbiber

Üzerine:

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

  • Hazırlanışı

Tarif:

Karnabaharları ufak ufak çiçeklerine ayırıp kaynar suda 10 dakika kadar haşlayıp süzelim.
Kaşar peyniri hariç başka tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp çırpalım.
Suyu süzülen karnabaharları karışıma batırıp fırın tepsisine dizelim.
Artan karışımı da üzerine gezdirelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirelim.
Daha sonra fırında alıp rendelenmiş kaşar peynirini üzerine gezdirelim ve tekrar fırına verelim.
Kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim ve sıcak sıcak servis edelim.
Afiyet olsun!

9. Pizzanın sağlıklı hali…

Karnabahar Pizza Tarifi

Malzemeler

  • 1/2 küçük uzunluk karnabahar

  • 1 yumurta

  • Tuz, karabiber, kekik, pul biber, çörekotu

  • 1 tatlı kaşığı salça

  • 4 dilim kaşar peyniri

  • Kapya biber+yeşil biber

Tarif:

Karnabaharı güzelce yıkayıp çiçeklerine ayırın ve blenderdan geçirin. Kolay kolay parçalanıyor merak etmeyin ???? Diğer bir kaba alırken karnabaharın suyunu elinizle yahut ince bir tülbentle güzelce sıkın. Akabinde üzerine 1 yumurtayı kırıp baharatları ekleyin. Damak zevkinize nazaran istediğiniz baharatları, istediğiniz ölçüde ekleyebilirsiniz. Güzeelce karıştırdıktan sonra hamurumuz hazır. Evvelce ısıttığınız 200 derece fırında, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dilediğiniz biçimde serin ve 20-25 dakika pişirin. Ben küçük yuvarlaklar yaptım, siz isterseniz tek kesim bütün bir taban da hazırlayabilirsiniz.
Tabanların üzeri kızardıktan sonra üzerine salça, kaşar peynir ve biberleri ekleyip tekrar fırınaa… 10 dakika içinde kaşarlar erdiğinde fırından çıkarabilirsiniz. Afiyet olsunnn

10. Köri de bir diğer lezzet katıyor.

Köri Soslu Karnabahar Yemeği Tarifi

Malzemeler:

  • 1 baş karnabahar 

  • 2 yemek kaşığı sızma Ayçiçek yağı yahut zeytin yağı yahut Hindistan cevizi yağı 

  • 1 1/4 su bardağı doğranmış sarı soğan (yaklaşık 1/2 büyük soğan) 

  • 4 diş sarımsak, kıyılmış yahut rendelenmiş 

  • 2 yemek kaşığı kıyılmış zencefil (rendelenebilir)

  • 1 1/4 çay kaşığı tuzu, bölünmüş (bakınız not 2) 

  • 5 çay kaşığı köri tozu 

  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş 

  • 2 1/2 su bardağı zerzevat suyu 

  • 1 Yk tam yağlı hindistan cevizi sütü olabilir 

  • 2 yemek kaşığı nohut 

  • 4 büyük avuç dolusu küçük ıspanak

  • garnitür için dilimlenmiş yeşil soğan 

Tarif:

Karnabaharın başından çıkarın ve daha küçük çiçeklere bölün. Bir kapta (veya büyük sote tavasında) yağı orta-yüksek ateşte ısıtın. Soğanları ekleyin ve 3 dakika pişirin. Sonra kıyılmış zencefil ve sarımsak ve 1/4 çay kaşığı tuzu ekleyin. 30 saniye daha pişirin. Sonra 1 çay kaşığı tuzu, köri tozu, kişniş ve zerzevat suyu ekleyin. Baharatları birleştirmek için karıştırın. Karnabahar ve nohut ekleyin.Tencereyi kapakla örtün ve suyu kaynatın. Tencereyi açın ve birleştirmek için karıştırarak hindistan cevizi sütünü ekleyin. Isıyı orta dereceye düşürün ve karnabahar çatal ile denetim edin 5-7 dakika daha pişirin. Köri suyunu tadın ve baharatları zevkinize nazaran ayarlayın. Ispanak solmaya başlayana kadar karıştırarak küçük ıspanakları 2 parti halinde tencereye ekleyin. Ocağı kapatın. Pirinci , basmati pirinci yahut kısa taneli kahverengi pirinç ile servis yapın.????Besinler İlacınız Olsu

11. Çok hafif bir zeytinyağlı ile baş başa bırakalım sizi…

Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği Tarifi

Yarım karnabahar,1 adet patates,2 adet havuç,(isterseniz 2 tane de elma dilimi biçiminde soğan) azıcık tuz,bol zeytinyağı..Harman yap,borcama koy,fırına at..160 derece 40 dakika..isteğe nazaran yanık seven daha çok tutsun..Yanına karakılçık ekşi maya 1 dilim ekmek, 1 kase de yoğurt.

12. Bayılacaksınız!

Mini Karnabahar Lavaş Tarifi

Malzemeler:

  • 500g haşlanmış karnabahar,

  • 2 adet yumurta,

  • Maydanoz,

  • Tuz, karabiber

Tarif:

Karnabaharı buharda haşlayın. Çatalla ezin ve bir mutfak bezi ile suyunu sıkın. Daha sonra bir kaba alın üzerine yumurta, kıyılmış maydanoz ve tuz, karabiber ekleyip uygunca karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kaşıkla koyun ve kenarlarından düzeltin. 200 derecede 15 dk pişirin. Gerilerini çevirip 15 dk daha pişirin. Soğumasını bekleyin ve içini istediğiniz materyallerle doldurabilirsiniz.

13. Karnabaharın da çorbası olmasa olmazdı olağan…

Karnabahar Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 küçük uzunluk karnabahar

  • 4 arpacık soğanı

  • 2 yemek kaşığı un

  • 1 yemek kaşığı tereyağ

  • 4 su bardağı su

  • 1 su bardağı süt

  • Tuz, karabiber

Tarif:

Karnabahar iri modüllere bölüp tuzlu suda hafif haşlayın. Tereyağını eritin ve unu rengi sararıncaya kadar kavurun. Karnabaharı haşladığınız su ve sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Soğan ve karnabaharların yarısını ek edin 10-15 dk kaynatın. Çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Kalan karnabaharları küçük modüller halinde çorbaya ekleyin. Tuz ve karabiber ini ekleyip 10 dk daha kaynatın. Üzerini tereyağlı pulbiber nane ile süsleyebilirsiniz.

14. Günlerinizin vazgeçilmezi artık bu kısır olabilir:

Karnabahar Kısırı Tarifi

Malzemeler 

  • 1 küçük karnabahar 

  • Zeytinyağ

  • 1 kuru soğan * 1,2 yemek kaşığı salça * Maydonoz

  • Dereotu * Taze soğan

  • Yarım limon

  • Nar ekşisi

  • Kırmızı lahana

  • Kornişon turşu (3,4 adet minik küpler halinde doğranmış)

  • Tuz, karabiber, pulbiber

Tarif:

Karnabaharı güzelce yıkayıp çiçeklerinden küçük küçük kesimlere ayıralım. Çiçeklere ayrılan karnabaharları bilendırdan geçirelim. Bir tavada küçük küçük doğranmış soğanları yağda kavuralım.1, 2 dakika da salçamızı ekleyerek kavuralım. Sonra karnabaharları da ekleyerek 10 dakika kadar pişirelim.
Karnabaharın ılınmasını bekledikten sonra baharat,tuz,limon,doğranmış yeşillik,turşu,kırmızı lahanayı da doğrayıp içine ekleyelim.Afiyet olsun:)

15. Yeme de yanında yat!

Fırında Küçük Karnabahar Tarifi

Malzemeler:

  • 2 küçük uzunluk karnabahar

  • 2 küçük uzunluk patates

Sos için:

  • 1 su bardağı süt

  • 4 çorba kaşığı yoğurt

  • 2 yumurta

  • 2 dolu çorba kaşığı un

  • 1 klasik çay bardağı sıvı yağ

  • 1 paket Kabartma tozu

  • Tuz, karabiber

  • 1 su bardağı dolusu kadar rende kaşar

Tarif:

Karnabaharı çok az su ile çiçek çiçeklerine ayırıp 1 çay bardağı süt ek ederek haşlayalım. Sos materyallerini derin bir kaba alıp düzgünce karıştırarak karnabaharları üzerine dökelim. Patatesleri soyup ince ince doğrayalım. Soslu karnabahar ile buluşturup pişirme kabımıza hisse edelim. Fırını azamî derecede 15 dk ısıtıp 200 derecede pişirmeye bırakalım. Hokurdayıp üzeri kızarmaya başladığında tercihen yemek vakti kaşar rendelerini hisse ederek 150 derecede 10 dk tutalım Maydanoz serperek sıcak servis yapalım.

Karnabaharı Tanınmayacak Hale Sokup Vazgeçilmeziniz Yapacak 15 Ağız Sulandıran Tanım
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin