1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Katmer Tanımı: Bol Antep Fıstığı ve Nefis Kaymağıyla Damaklarda Lezzet Şöleni Yaşatan Katmer Nasıl Yapılır?

Katmer Tanımı: Bol Antep Fıstığı ve Nefis Kaymağıyla Damaklarda Lezzet Şöleni Yaşatan Katmer Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Katmer Tarifi

Malzemeler;

  • 2 adet baklavalık yufka

  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

  • 100 gr kaymak

  • 100 gr ince öğütülmüş tuzsuz fıstık

  • 2 yemek kaşığı şeker

Katmerin Hazırlanışı

İki yufkayı mutfak tezgahında üst üste koyun. Yufkaları eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Üzerine şeker, kaymak ve fıstık serpin. Yufka yapraklarının dört köşesini içeri katlayın ve bir zarf formu oluşturun. Katlanmış yüzeyi tekrar eritilmiş tereyağı ile fırçalayın. Yapışmaz tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı koyun. Eriyen tereyağının üzerine yufkayı koyun ve iki tarafını da kızartın. Ocaktan aldıktan sonra üzerine fıstık serperek servis edin.

Katmer Tanımı: Bol Antep Fıstığı ve Nefis Kaymağıyla Damaklarda Lezzet Şöleni Yaşatan Katmer Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin