Keşkek tanımını sizler için yazdık.
Keşkek Tarifi
Malzemeler:
-
1 kilogram aşurelik buğday
-
1 su bardağı nohut
-
800 gram et
-
Tereyağı
-
Salça
-
Tuz
Keşkek Hazırlanışı
Keşkek, olağan kaidelerde çömlek içinde hazırlanır ve odun ateşinde pişirilir. Lakin konutta bu pek mümkün değil. Bu sebeple konutta keşkek nasıl yapılır onu anlatalım:
İlk olarak, nohut ve buğdayı bir gece suda bekletin. Düdüklü tencerenin en altına etleri yerleştirin. Üzerine nohut ve buğdayı ekleyin. 1 çorba kaşığı tuz ek edin. Materyallerin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su dökün. Düdüklü tencerede kısık ateşte 2 saat boyunca pişirin.
Piştikten sonra bir kaşık yardımıyla keşkeği meze kıvamına gelene kadar ezin. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine tereyağlı salçalı sosu dökün.
Afiyet olsun :)