Fransızların meşhur yemeği olan Kiş Loren (Quiche Lorraine) tanımını sizler için yazdık.
Kiş Loren (Quiche Lorraine) Tarifi
Malzemeler:
-
1 demet ıspanak
-
250 gram mantar
-
1 adet soğan
-
Gravyer peynir
-
2 adet yumurta
-
1 su bardağı su
-
1 su bardağı süt
-
Un
-
Tereyağı
-
Zeytinyağı
-
Muskat cevizi
-
Karabiber
-
Pul biber
-
Tuz
Kiş Loren (Quiche Lorraine) Hazırlanışı
İlk olarak tuzlu tart hamuru için; tereyağı, un, su, yumurta ve tuz ile yoğurun. Burada değerli olan tereyağını tüm hamura eşit olarak yedirmektir. Buz ile yoğurulması gerektiği de söylenir. Sert bir hamur elde etmek de kıymetli. Sonrasında buzdolabında yarım saat dinlendirin. Hamuru fırına verirken üzerine kabarmasın diye nohut koyabilirsiniz. Ayrıyeten hamurun üzerini çatal yardımıyla delebilirsiniz. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırının orta rafında 15-20 dakika pişirin. Sonrasında ocağı açıp nohutları alın. Üzerine çırpılmış yumurtadan ince bir kat sürün tekrar 4-5 dakika pişirin.
İkinci olarak iç harcı soteleyin. Ispanak, soğan ve mantarı soteleyin. Jambonları ekleyin. Sonrasında muskat, karabiber ve tuzunu ekleyin.
Beşamel sos için; tereyağı ve zeytinyağını tencereye ekleyin. Akabinde un koyun. Un kavrulana kadar pişirin. Unun kokusu çıkınca üzerine sütünü ek edin. Tuz ve karabiber ekleyip 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Sonrasında soğuyan harcın içine beşamel sos ve çırptığınız yumurtaları ekleyin. Hamurunuzun üzerine harcı koyun. Üzerine gravyer peynirini rendeleyin. Fırına verip 20-25 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun :)