Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden pratik ve lezzetli mi lezzetli kısır tarifi!
Kısır Tarifi
Malzemeler;
-
2 su bardağı ince bulgur
-
1,5 su bardağı sıcak su
-
2 yemek kaşığı salça
-
1/2 su bardağı zeytinyağı
-
1/2 çay bardağı limon suyu
-
1/2 çay bardağı nar ekşisi
-
5-6 kısım taze soğan
-
1/2 demet maydanoz
-
Tuz
-
Pul biber
Kısırın Hazırlanışı
İnce bulguru derin bir kaba alın ve üzerine sıcak suyu ek edip ağzını kapatın. Bulgurlar şişince tane tane olması için karıştırın. Üzerine yeşillikler hariç tüm gereçleri ek edip harmanlayın. Son olarak ince ince kıydığınız maydanoz ve soğanları ek edip karıştırın. Afiyet olsun!