1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Konuğu Bitmeyen İnsanlara Özel Lezzeti Lisandan Lisana Dolaşan Tatlı Tanımları

Konuğu Bitmeyen İnsanlara Özel Lezzeti Lisandan Lisana Dolaşan Tatlı Tanımları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazılarımızın konuğu bitmez…Misafire yapılacak tatlının kederi bitmez. Herkesin kolay kolay yapabileceği birbirinden lezzetli tatlı tanımlarını derledik. Şimdiden afiyet olsun.

1. Kolay bir tatlıyla başlayalım…

Gelin Pastası

Malzemeler:

  • 4 yumurta

  • 1 su bardağı şeker

  • 1.5 su bardağı un

  • 1 kabartma tozu

  • 1 vanilya .

Kreması İçin

  • 3 su bardağı süt

  • 1 yumurta

  • 3 yemek kaşığı un

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 vanilya .

Tarif:

İlk olarak yumurta ile şekeri uygunca çırpıyoruz. Unu eleyip üzerine vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırıyoruz. Yağladığımız orta uzunluk borcama döküyoruz. 180 derecede pişiriyoruz. Akabinde sütü tencereye alıp üzerine vanilya ve tereyağı hariç tüm gereçleri ekliyoruz. Kıvam alana kadar yeterlice pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra üzerine vanilya ve tereyağını ekleyip mikserle çırpıyoruz. Soğuyan keki 2 su bardağı sütle ıslatıp üzerine muhallebiyi döküyoruz. Üzerine çokça Hindistan cevizi serpip buzdolabında beklettikten sonra servis ediyoruz

2. Bi revani yapmadan olmaz.

Revani Tarifi
Malzemeler

  • 3 yumurta (L)

  • 1 su bardağı irmik /250 ml su bardağı

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1 su bardağı un

  • 1 çay bardağı sıvı yağ / 125 ml çay bardağı

  • 1 çay bardağı şeker

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker /250 ml su bardağı

  • 3 su bardağı su

  • 1 dilim limon

  • şerbeti kaynamaya başlayınca 16 dakika orta ateşte kaynatın .

Tarif:

3 yumurtayı bir kabın içine alın. Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker büsbütün eriyene kadar karıştırın. Bir çay bardağı sıvı yağ, bir su bardağı yoğurt ve bir su bardağı irmik de ekledikten sonra tekrar karıştırın. Son olarakta bir su bardağı un, bir paket kabartma tozu ve bir paket vanilya ekledikten sonra karıştırın. Yağlanmış borcama karışımı dökün. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız revaninin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekletin.Dilimlediğiniz revanıyı hindistan cevizi, fıstık ile servis edebilirsiniz.

3. İrmik tatlısının en minnoş hali

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

  • 1 buçuk su bardağı irmik

  • 1 su bardağı +1 su bardağı ndan 1 parmak eksik şeker

  • 1 paket vanilya

  • 1 buçuk lt süt

  • 6 yemek kaşığı hindistan cevizi

  • Yarım paket kadar kakaolu petibör bisküvi (ben 12 tane kullandım)

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı hazır çikolata sosu

  • 1 çay bardağı süt

Tarif:

Öncelikle baton kek kalıbımıza streçfilm yarleştirip hazırlayalım. Süt, irmik ve şekeri karıştırarak pişirelim. Altını kapatınca vanilya ve hindistan cevizini ek edip karıltıralım. Kalıba dökelim ve bisküvileri içerisine dikkatlice yanyana 3 tane olacak biçimde batırarak dizelim. Streçfilm ile kapatıp 1 gece dolapta bekletelim. Kalıptan çıkartıp servis tabağına alalım. Üzerinin sosunu pişirip karıştırarak biraz ılındıralım ve üzerine döküp dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun…

4. Ellerimle baklava bile açarım be!

El açması Ay Baklava Tarifi

Malzemeler:

  • 2 yumurta

  • 75 gram eritilmiş tereyağı

  • Yarım su bardağı sıvı yağ

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1 kabartma tozu

  • 1 yemek kaşığı sirke

  • 1 yemek kaşığı limon suyu

  • 1 fiske tuz

  • 4, 5-5 su bardağı un

Açmak için:

  • Mısır yahut buğday nişastası

  • İçine ceviz içi

  • Şerbeti için:

  • 5 su bardağı su

  • 4 su bardağı şeker

  • Yarım limon suyu

Üzeri için:

  • 250 gr. tereyağı yahut margarin

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Tarif:

Hamurumuzu yoğurup dörde bölelim, beze yapıp üstünü örterek 10 dakika dinlendirelim. Dinlenme sonunda tezgahımıza nişasta serperek bezemizin bir adedini orta kalınlıkta açalım, üzerine çokça nişasta koyalım, katmerli gözleme üzere katlayalım, her katın ortasına tekrar nişasta serpelim, dört köşe yaptığımız yufkamızı her köşesinden katlayarak zarf (dört köşeyi üst üste getirelim) hali yapıp aykırı çevirelim ve üzerini bezle kapatalım. Başka pazıları da tıpkı biçimde yapalım.İlk yaptığımızı merdaneyle açabildiğimiz kadar dikdörtgen formunda açalım. Katlı kısımlar altta kaldığı için yufkamızı aksi çevirelim düzgün kısmı dışta kalsın, ortadan ikiye keselim ve kenarlarını bıçakla düzleyelim, kestiğimiz fazlalıkları yufkamızın içine koyarak çokça ceviz serpelim 3 cm. genişliğinde katlayarak aparatla yahut bardakla ay biçimi verip yağlanmış tepsimize dizelim. Isıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.Soğuyan şerbeti tatlimiza dokelim.

5. “Dışarıda o kadar para vermeyin anneciğim ben yaparım.” tatlısı

Magnolia Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 litre süt

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 2 yemek kaşığı nişasta

  • 2 yemek kaşığı un

  • 2 adet yumurta sarısı

  • 1 paket toz vanilya

  • 1 paket süt kreması

  • 1 paket bebe bisküvisi yada petibör bisküvi

  • 3 adet muz

Tarif:

Tencereye şeker, nişasta, un, toz vanilya ve yumurtayı alıyoruz. Yavaş yavaş sütü ekliyoruz ve çırpma teli ile topaklanmayacak biçimde çırpıyoruz.
Ocağa koyup karıştırmaya başlıyoruz.
Kaynamaya başlayan ve muhallebi kıvamına gelen karışımımızın altını kapatıyoruz. Şayet topaklanma oldu ise blendardan geçiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Muhallebimiz soğurken bisküvileri rondoda incecik olana kadar geçiriyoruz. Muhallebimiz soğuduktan sonra içine bir paket kremamızı da ek edip blenderla yahut çırpma teli ile çırpıyoruz. İsterseniz kuplara isterseniz küçük borcama koyuyoruz, size kalmış süslüyoruz. Birinci olarak bisküvi sonra muz sonra muhallebi, sonra tekrar bisküvi muz ve tekrar muhallebi ve en son üste bisküvi koyup üzerini süslüyoruz.
Afiyet Olsu

6. Davetsiz gelene:

Habersiz Konuk Tatlısı

 Malzemeler:

  • 1 paket süt

  • 6 kaşık un

  • 1 bardak şeker

  • 1-2 limon kabuğu rendesi

  • 1 vanilya

  • 1 kaşık tereyağ

  • Islatmak için süt

  • 1 paket çikolata sos

Tarif:

Vanilya tereyağı limon kabuğu hariç bütün materyalleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyorz akabinde Başka kalan materyalleri de ekleyip birkaç dakika daha pişiriyoruz isterseniz borcama isterseniz kuplara yapın hem kakolu hem de petibör bisküviden de olabilir ben de yalnızca petibör vardı bir paket o yüzden kuplara yaptım bisküvileri Sütle ıslatıp ortaları muhallebi koyuyorsunuz kuplara iki kat kâfi oluyor biraz soguduktan sonra bir paket çikolata sosuda üzerine hisse edin inanlımaz fresh lezzetli hafif bir trif yapanlara smdiden afiyet olsun

7. “Çanağımı bile kendim yaptım.” tatlısı

Kadayıf Çanağı Tarifi

Malzemeler:

Kadayıf çanağı için:

  • 150 gr kadayıf

  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağ yahut margarin

  • Yarım su bardağı pudra şekeri

  • Muhallebisi için:

  • 2.5 su bardağı süt

  • Yarım su bardağı toz şeker

  • 1.5 yemek kaşığı nişasta

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket toz krem şanti

Tarif:

Kadayıfları didikleyerek küçültelim üzerine eritilmiş teretağ ve pudra şekerini ekleyelip karıştırıyoruz. Muffin kalılarının yarısına gelecek kadar kadayıfları doldurup bardak yardımıyla uygunca ortasını ezip çanak formu veriyoruz. 175 derece fırında 15-20dk üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Çanaklarımız fırında pişirken sütü tencereye alıyoruz üzerine yumurta sarısını nişastayı şekeri ve vanilyayı ekleyipsürekli çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı olan muhallebinin altını kapatıp içine 1 paket toz krem şantiyide ekliyoruz karıştırıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan çanakların içine muhallebileri (soğuk) dolduruyoruz. Üstlerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun

8. Tatlıda da hamur işi arayan varsa.

Mikolatalı Milföy Tarifi

Malzemeler:

  • milföy

  • çikolata (sürülebilir kivamda)

  • pudra şekeri (pakmaya çilekli süsleme şekeri)

Tarif:

Milfoyleri kare boyutta kullandım. Kisi sayısına nazaran ölçüsü belirleyebilirsiniz. Üzerine çikolata sürüp iki yandan katladım karşıt cevirdim tepsime dizdim. 200 derece 25 dakika pisirdim. Üzerine pakmayanin çilekli süsleme şekerinden serptim.

9. Sosyetede aşure bu türlü yapılır.

Sosyete Aşuresi Tarifi

Malzemeler:

  • 1 litre süt

  • 2 yemek kaşığı nişasta

  • 2 yemek kaşığı un

  • 5 yemek kaşığı şeker (arttırılabilir)

  • 1 paket vanilya

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 4,5 adet kuru incir

  • 5,6 adet kuru kayısı

  • 1 küçük kase kuru üzüm

  • 1 çay bardağı iri kırılmış fındık

  • 1 portakal kabuğu rendelenmiş

Tarif:

İncir kayısı ve kuru üzümlerimizin üzerine kaynar su koyup 15 dakika kadar bekletelim.Sonra süzelim ve minik minik doğrayalım hazırda beklesin. Orta uzunluk bir tencereye süt şeker nişasta ve unu alalım çırpma teliyle karıştırıp ocağa alalım.Orta ateşte daima karıştırarak pişirelim ve çok yoğunlaşmasına müsaade vermeden (videodaki kıvam olsun sonra yoğunlaşacak çünkü) Ocak’tan alalım ve kuru meyveleri tereyağ ve vanilya fındık ve portakal kabuğunu ekleyip birkaç tıp karıştırıp kaselere paylaştıralım. Oda sıcaklığına gelsin ve sonra dolapta 1,2 saat bekletelim.Üzerini nar tarçın varsa toz Antep fıstığı ile süsleyelimPişirirken çok koyu kıvama gelmesine müsaade vermeyin canlar sonrasında da yoğunlaşıyor bu kıvam bozulmasın.Ertesi güne dahada yoğunlaşır ağız tadınıza nazaran bekletebilirsiniz.

10. Şerbetli tatlıların en sevileni.

Şekerpare Tarifi

Malzemeler:

  • 3 su bardağı su

  • 3 su bardağı şeker

  • Bir kaç damla limon suyu

  • Ocak koyacağız Kaynadıktan sonra yalnızca 3 dakika kaynatıp ocaktan alıp soğutacağız

Hamuru için;

  • 125 gram oda sıcaklığında margarin

  • Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri

  • 2 buçuk yemek kaşığı irmik

  • 2 yumurta bir adedini sarısını üstü için ayıracağız

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

  • yaklaşık 2,5 3 su bardağına yakın un

Tarif:

Unun kalitesine nazaran un çekme oranı değişebilir denetimi kullanmanızı tavsiye ederim.
Şekerparenin püf noktası en değerli püf noktası hamurudur hamurunun çok yumuşak olması lazım ona çok dikkat edin
Şerbet çekmesi açısından ele yapışmayacak kadar çok yumuşak olması gerekiyor. Ben oval hal verdim Siz yuvarlak da yapabilirsiniz. .

11. “El lezzetim uluslararası” demeye

Karapatka Pasta Tarifi

Malzemeler:

Hamuru için;

  • Yarım tereyağı (125 gr)

  • 1 su bardağı su

  • 1 su bardağı un

  • Yarım çay kaşığı tuz

  • 4 adet yumurta

  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1. 5 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı nişasta

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 2 paket vanilya

  • 125 gr tereyağı

Tarif:

Kremasını hazırlayalım evvel; Vanilya ve tereyağı hariç hepsini karıştırıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıyoruz.
Sıcakken vanilyaları ekleyip karıştırıyoruz.
Tamamen soğuyunca oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ekleyip çırpıyoruz.
Hamuru için tencereye su, margarin ve tuz konularak kaynayıp erimesini bekliyoruz.
Unu ek edip güzelce yediriyoruz. Birkaç kere karıştırınca helva kıvamına gelecek.
Ocaktan alıp büsbütün soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan karışıma kabartma tozunu ve yumurtaları tek tek ilave ederek mikserle çırpıyoruz (yumurtaların hepsini birden kırmayacağız tek tek karışıma yedirmek önemli).
Fırını 165 derecede düzgünce ısıtıyoruz.
Hamurun yarısını kelepçeli kalıpta ya da olağan tepsideyaklaşık35 dakika pişiriyoruz.
İkinci hamuru da yeniden tıpkı halde pişiriyoruz.
Soğuyunca birinci katı kalıba tekrar alıp kremayı döküyoruz. İkinci parçayı da koyup dolapta en az iki saat bekletiyoruz. Pudra şekeri serpip dilimleyerek servis ediyoruz.

12. Cheesecake'in böylesi.

Cheesecake Tarifi

Malzemeler:

Tabanı için:

  • 2 paket negro bisküvi

  • 100 gr erimiş tereyağı

  • 1 çay bardağı fındık

Kreması için;

  • 400 gr sade labne peyniri

  • 1 su bardağından 1yemek kaşık eksik toz şeker

  • 1 paket sıvı krema

  • 3 yumurta

  • 3 yemek kaşığı nişasta

  • 1 paket vanilin

Tarif:

Bisküvi ve fındığı robotta ince çekin. Tereyağını eritip bisküvi ile güzelce karıştırın.
Ayrı bir kasede labne ve şekeri karıştırın. Kremayı ek edin karıştırın. Yumurtaları tek tek ilave edip karıştırmaya devam edin. Nişasta ve vanilini ek edin ve karıştırın. Fırını 170 dereceye ayarlayın. Fırının alt kısmına su dolu bir tepsi koyun ki chesecakeleriniz çatlamasın. Piştikten sonra fırının kapağını aralıklayın ve oda ısısına gelene dek fırında bekletin. Oda sıcaklığına geldikten sonra dolapta en az 5 saat bekletin.

Frambuaz sosu

  • 1 su bardaği frambuazi robotun içine koyun 3yemek kaşiği şekeri ilave edin ve robottan geçirin akabinde tavaya koyun,yarim su bardaği suya 1yemek kaşigi nisastayi koyup karistirin tavaya ek edin yoğunlaşana kadar pişirin soğuduktan sonra cheesecakenin uzerine dokun.

Karamel sos;

  • 1 su bardağı şeker

  • 2 yemek kaşığı su

Kısık ateşte karamelize edin. 1 yemek kaşığı tereyağı ek edip karıştırın. Sonra yarım paket (100 ml kremayı ek edip karıştırın. Soğumaya bırakın.

Limon sos;

  • 1 su bardağı limonata

  • 1 yemek kaşığı nişasta

Tencereye alıp karıştırarak pişirin. 1 tanede limon kabuğu rendesi ek ettim ben baskın bir koku olsun diye.#tatlı

Çikolata sos;

  • 100 gr kremayı kaynama noktasına getirin.

  • 160 gr sütlü çikolatayı ek edip karıştırın. Soğumaya bırakın

Not: Bu gereç ile küçük dikdörtgen yahut yuvarlak borcama yapabilirsiniz..

13. Görümce doğum günü pastası

Kedi Lisanı Pasta Tarifi

Malzemeler:

  • 3 paket kedi dili

  • 1 litre sut

  • 2 paket hazır kakaolu pastacı kreması

  • 1 paket sütlü çikolata

  • 1 su bardağı doğranmış fındık

  • Süslemek için çilek

Tarif:

Pastacı kremasını pakette yazdığı üzere hazırlayıp içine benmari tarzı erittiğimiz çikolatayı ve fındıkları ekleyip hazır edelim. Pastanın üzerine sürmek için biraz ayıralım. Şayet yuvarlak yapacaksak kalıbımızın altna uygun bir altlık yerleştirip içine strec serelim. Pastacı kremasından içine ve kenarlara sürelim. Kedi lisanlarını hafif süte batırıpsıra sıra dizelim. 1 sıra dizdikten sonra pastacı kremasından kedi lisanlarının üzerine çokça sürelim ve tekrar kedi lisanlarını süte batırıp dizelim. Kremadan sürüp birebir süreci kalıbımız dolana dek yapalım ve bu iekilde dolaba kaldırıp 4 _5 saat dinlendirelim. Sonra dikkatlice streci çıkartıp üzerine kalan pastacı kremasını yayalım. Ortasına fındık serpip kenarlarını çilek ile süsleyelim.

14. Elti ağırlamalık cuplar

Çilek Düşü Tarifi

Malzemeler:
Muhallebisi

  • 4 su bardağı süt

  • 1 su bardağı şeker

  • 2 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı nişasta

  • 1 paket sıvı krema

  • 1 paket vanilya

Çilek Sosu

  • 1 kase dolusu dondurulmuş çilek

  • yarım su bardağı şeker

  • 1 yemek kaşığı nişasta

  • yarım su bardağı su

Tarif:

Muhallebi için krema ve vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alın göz göz olana kadar pişirin. Pışen Muhallebiyi ocaktan alın sıcakken sıvı kremayı ekleyip güzelce çırpın ve akabinde vanilyayı ekleyip tekrar çırpın.Kuplara üzeri biraz boşluk kalacak biçimde doldurun.
Çilek sosu için çilekleri rondoya koyun yarım çay bardağı su ekleyin ve çekin.Bir tencereye alın su şeker ve nişastayı ekleyip göz göz olana kadar pişirin.Hafif ılıyınca kuplara hisse edin soğuyunca süsleyin.

15. İncilerini tatlısında da göstermek isteyene:

Sütlü Tatlı Tarifi

Malzemeler:

Keki için;

  • 5 adet yumurta

  • 1 su bardağı şeker

  • 1.5 su bardağı un

  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya.

Islatma sosu için;

  • 1 paket krema

  • Yarım su bardağı şeker

  • 3.5 su bardağı süt.

Karamel sosu için;

  • 1 çay bardağı şeker

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 paket krema

Tarif:

Tatlımıza keki hazırlayarak başlıyoruz. 5 yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelene kadar mikserle çırpıyoruz. Un, kabarma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek üzerine döküyoruz. Homojen bir kıvam alınca yağlanmış borcama döküyoruz. 170 derecede yarım saat pişiriyoruz.
İkinci adım karamel sosu oluyor. Evvel şekeri küçük bir tavada orta ateşte eritiyoruz. Rengi kahverengiye dönünce tereyağını ek ederek karıştırıyoruz. Sonra kremayı döküyoruz ve şekeri eriyene kadar karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Üçüncü adim ise ıslatma sosunu hazırlama oluyor. Şeker ve kremayı çırpıyoruz. Üzerine şutu dökerek buzdolabında bekletiyoruz.
Kek fırından çıktıktan 2 dakika sonra bir kürdanla delikler açıyoruz. Üzerine ıslatma sosunu döküyoruz. Kek sütü büsbütün gelince karamel sosu döküyoruz. Üzerine streç sinemayla kapatarak dolapta 2 saat dinlendiriyoruz.

16. Herkes yapamaz!

Halka Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

Şerbet için;

  • 3.5 su bardağı toz şeker

  • 3 su bardağı su

  • Bir kaç damla limon suyu

Şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte 15-20 dk kaynatın. Biraz daha ağır bir şerbet olsun. Bir kaç damla limon sıkıp soğumaya bırakın.

Kızartmak için; 

  • Bolca sıvıyağ

Hamur için;

  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı yoğurt

  • Yarım su bardağı sıvıyağ

  • Yarım limon suyu

  • 2 yumurta

  • 2 yemek kaşığı irmik

  • 1 paket vanilya

  • Yarım paket kabartmatozu

  • Bir tutam tuz

  • 4 su bardağı kadar un

Tarif:

Hamur için evvel sıvı sonra kuru materyalleri ekleyerek karıştırın. Hiç elinizi sürmeden bir çırpıcıyla yapabilirsiniz. Unu azar azar ekleyin. Sıkma torbasıyla sıkılabilecek bir kıvamda olmalı. Tercihen tırtıklı bir duyla sıkma torbasına koyduğunuz hamuru orta ateşteki kızgın yağa ortadan başlayıp döndüre döndüre sıkın. Bir maşayla orta ara sallayarak her yerinin kızarmasını sağlayın ve öteki tarafını da çevirerek ağır ağır pişirin. Sıcak tatlıyı alıp çabucak soğuk şerbete atın ve 5 dk kadar şerbetle buluşturun. Evirin çevirin her yerine gelsin. Sonra görüntüdeki üzere dilimleyip servis edebilirsiniz

17. Şerbeti de tam kıvamında…

Üçgen Baklava Tarifi 

Malzemeler:

  • 20 adet baklavalık yufka

  • 300 Gr iri çekilmiş fıstık

  • 250 Gr tereyağ

  • Şerbeti için

  • 3 su bardagi su

  • 3 su bardağı şeker

  • 1 ince dilim limon

Tarif:

Yufkaları her katını erittigimiz tereyağıyla yağlayarak 10 kat yerleştiriyoruz fistigimizi serpiyoruz kalan yufkaları da tıpkı süreçte bitiriyoruz 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz kaynatıp soguttugumuz şerbeti sıcak tatlının üzerine döküyoruz afi

18. “Bizim aile çok renkli.” tatlısı

3 Renkli Muhallebi Tarifi

Malzemeler:

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt

  • 2,5 yemek kaşığı un

  • 2,5 yemek kaşığı nişasta

  • 1 su bardağı toz seker

Ayrıca

  • 1,5 yemek kaşığı mavi haşhaş

  • 100 gr bitter çikolata

Portakallı Pelte için:

300 ml portakal suyu
2 yemek yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker

Tarif:

Muhallebi için tencereye un,süt,nişasta ve toz şeker alınıp yoğunlaşıncaya dek karıştırılır. Yoğunlaşıp kaynamaya başlayınca ocaktan alınıp yarısı öbür kaba alınır, kalan kısma bitter öikolata eklenip büsbütün eriyene dek yavaş yavaş karıştırılır. Kupların içine ikişer kaşık ek edilir.
Ayırdığımız muhallebiye haşhaş tohumu eklenir ve karıştırılır.Kuplara çikolatalı muhallebinin üzerine yeniden ikişer kaşık eklenip üzeri düzlenir ve soğumaya bırakılır.
Portakal peltesi için tüm gereç tencereye alınıp ocağa alınır ve yoğunlaşana dek karılştırılır. Kupların üzerine gereğince eklenip kuplar soğumaya bırakılır,en üzeri istenilen halde süslenip servis edilir.

Konuğu Bitmeyen İnsanlara Özel Lezzeti Lisandan Lisana Dolaşan Tatlı Tanımları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin