1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Lazanya Tanımı: İtalyan Yemeklerinden Devam Ediyoruz! Lazanya Nasıl Yapılır?

Lazanya Tanımı: İtalyan Yemeklerinden Devam Ediyoruz! Lazanya Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lazanya Yemeği Tarifi

Malzemeler:

  • 400 gram orta yağlı kıyma

  • 1 adet soğan

  • 2 adet havuç

  • 4 adet domates

  • 2 diş sarımsak

  • Domates salçası

  • 2 yemek kaşığı un

  • 4 su bardağı soğuk süt

  • Zeytinyağı

  • Tereyağ

  • Karabiber

  • Tuz

  • Kekik

  • Muskat

  • Parmesan peyniri

Lazanya Yemeği Hazırlanışı

Eğer hamurunu da konutta yapacaksanız hamur için; un, yumurta, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek yoğurun. Hamurunu yarım saat dinlendirin. Akabinde merdane yardımıyla hamuru açın. Sonrasında hamuru kesin ve haşlayın.

Bolonez sos için: sıvıyağ ve tereyağını eritin. Küp küp doğradığınız; soğan, havuç, domates ve sarımsakları ekleyin. Akabinde kıymayı kavurun. Son olarak salça, tuz, kekik ve karabiberi ekleyin.

Beşamel sos için; tereyağ içinde unu kavurun. Un kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan una soğuk sütü ekleyin. Muskat rendeleyip, karabiber ekleyin.

Ardından pişireceğiniz tabağın içine hamuru serin ortasına bolonez ve beşamel sosu ekleyin. Üstüne de parmesan peyniri rendeleyin. Kaç kat yapacaksanız her kata birebir süreci uygulayın. Lazanyanın en üstüne beşamel sos ve parmesan peynirini dökün. Akabinde fırına verin. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 18 dakika pişirin.

Afiyet olsun :)

Lazanya Tanımı: İtalyan Yemeklerinden Devam Ediyoruz! Lazanya Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin