Yoğurt çorbası sevenlerin bilhassa bayılacağı, hayli sağlıklı ve tok tutan bir çorba teklifimiz var! İşte Antep yordamı lebeniye çorbası…
Lebeniye Çorba Tarifi
Malzemeler;
-
1 çay bardağı pirinç
-
1 su bardağı nohut
-
250 gram kadar kuşbaşı et
-
Tuz
-
Et bulyon
-
Sıvı yağ
-
Sıcak su
Terbiyesi için
-
1 kaşık un
-
1 yumurta
-
3-4 kaşık süzme yoğurt
Üzeri için
-
İki kaşık tereyağı
-
Yarım çay bardağı sıvı yağ
-
Kuru nane
Lebeniye Çorbasının Hazırlanışı
İlk evvel eti ve nohutu, bir düdüklü tencere içine alıp üzerini kapatacak kadar su koyup haşlayın. Diğer bir tencerede biraz sıvı yağ ile pirinçleri uygunca kavurun ve sıcak suyu ekleyin. Bu biçimde pirinçleri kaynatın. Pirinçler haşlanıp pişerken bir kase içinde süzme yoğurdu olağan su ile ezerek inceltin. İçine bir yumurta kırıp bir kaşık un ekleyip güzelce karıştırın. Pirinçlerin suyu kaynayıp haşlanmış ise hazırladığınız yoğurt karışımına tencereden bir kaç kepçe sıcak su ekleyip karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın. Bu sırada et ve nohutu çorbaya ekleyin ve karıştıra karıştıra kaynatın. Daha sonra et bulyonu ve tuzu katın. Yemeğiniz kaynarken diğer bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritin. En sonunda ise dilerseniz nane ekleyebilirsiniz.