1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Lohusa Şerbeti Tanımı: Geçmişten Günümüze Gelen Nefis Klâsik İçecek Lohusa Şerbeti Nasıl Yapılır?

Lohusa Şerbeti Tanımı: Geçmişten Günümüze Gelen Nefis Klâsik İçecek Lohusa Şerbeti Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lohusa Şerbeti Tarifi

Malzemeler;

  • 1 adet kare kızamık şekeri

  • 3 su bardağı toz şeker

  • 5 litre su

  • 3 adet çubuk tarçın

  • 20 adet karanfil

  • 1 kök havlucan

  • 1 kök zencefil

  • 1 kök zerdeçal

  • 1 adet muskat

Lohusa Şerbetinin Hazırlanışı

Kızamık şekerini, şekeri ve 4 litre su ile kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 25 dakika kadar daha pişirin. Öbür materyalleri de ekleyin ve kısık ateşte 30 dakika daha kaynatın. Bu etapta tadını daima denetim ederek, su ölçüsünü damak zevkinize nazaran arttırın. Ocaktan aldıktan sonra süzerek sıcak yahut soğuk olarak servis yapın.

Lohusa Şerbeti Tanımı: Geçmişten Günümüze Gelen Nefis Klâsik İçecek Lohusa Şerbeti Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin