1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Mantar Çorbası Tanımı: Süt ve Mantarın Eksiksiz Ahengi Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

Mantar Çorbası Tanımı: Süt ve Mantarın Eksiksiz Ahengi Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mantar Çorbası Tarifi

Malzemeler;

  • 300 gr mantar

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 2.5 yemek kaşığı un

  • 3 su bardağı su

  • 1 su bardağı süt

  • Yarım limon suyu

  • Tuz

Mantar Çorbası Hazırlanışı

Bir tencerede mantarları haşlayın. Haşladıktan sonra suyunu süzün. Daha sonra öteki bir tencerede yağ ile birlikte unu ve daha sonra da sütü ekleyin. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırmaya başlayın. Krema kıvamına geldiğinde mantarları ekleyin ve üzerine limon suyunu sıkın. Damak tadınıza nazaran tuzunu ek edin. Son olarak suyunu da ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca 5 dakika kadar daha pişirin ve ocaktan alın.

Mantar Çorbası Tanımı: Süt ve Mantarın Eksiksiz Ahengi Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin