1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Mantarlı Risotto Tanımı: İtalyan Mutfağının Meşhur Lezzetlerinden Mantarlı Risotto Nasıl Yapılır?

Mantarlı Risotto Tanımı: İtalyan Mutfağının Meşhur Lezzetlerinden Mantarlı Risotto Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mantarlı Risotto Tarifi

Malzemeler;

  • 2 su bardağı arborio pirinci

  • 250 gram mantar

  • 1 adet kuru soğan

  • 1 diş sarımsak

  • 1/2 su bardağı parmesan peyniri

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • Zeytinyağı

  • Tuz

  • Karabiber

Mantarlı Risottonun Hazırlanışı

Bir tavaya zeytinyağını ekleyip üzerine mantarları ek edin. Tuz ve karabiberi damak tadınıza nazaran ek edip yaklaşık 5 dakika kadar mantarları soteleyin. Ayı bir tencerede 4 su bardağı suyu ekleyip kaynatın. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun. Üzerine pirinci ekleyerek kavurmaya devam edin. Kaynayan sudan 1 kepçe alarak pirincin üzerine ek edin. Bu biçimde azar azar suyu eklemeye devam edin. Kavurduğunuz mantarları da ek edin. Son olarak tereyağı ve parmesanı da ekleyerek 5 dakika kısık ateşte pişirin.

Mantarlı Risotto Tanımı: İtalyan Mutfağının Meşhur Lezzetlerinden Mantarlı Risotto Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin