1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Meyhane Pilavı Tanımı: Her Yemeğin Yanına Yakışan Enfes Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır?

Meyhane Pilavı Tanımı: Her Yemeğin Yanına Yakışan Enfes Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meyhane Pilavı Tarifi

Malzemeler;

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur

  • 1 kuru soğan

  • 1 domates

  • 2 yeşil biber

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

  • Sıcak su

  • Karabiber

  • Pul biber

  • Tuz

Meyhane Pilavının Hazırlanışı

Bir tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağı ekleyin. Üzerine küp küp doğradığınız kuru soğanı ve yeşil biberleri ekleyin, kavurun. Daha sonra salçayı ekleyin ve damak tadınıza nazaran tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Son olarak küçük küçük doğradığınız domatesi ve bulguru ekleyin. Karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Bulgurlar yumuşayıp suyunu çektikten sonra altını kapatın.

Meyhane Pilavı Tanımı: Her Yemeğin Yanına Yakışan Enfes Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin