Az gereçli ve pratik tanımlarımıza bir yenisini ekliyoruz. Meskende bulunan gereçlerle kolay kolay hazırlayabileceğiniz bu atıştırmalığın lezzeti sizi çok şaşırtacak!
Nohut Cipsi Tarifi
Malzemeler;
-
2 su bardağı haşlanmış nohut
-
1 yemek kaşığı zeytinyağı
-
1/2 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı dilediğiniz baharat (Damak tadınıza nazaran; baharat karışımları, kajun baharatı, toz kırmızı biber, karabiber vb. kullanabilirsiniz.)
Nohut Cipsinin Hazırlanışı
Fırını 175 ° C'ye ısıtın. Nohutları uygunca süzün, bir bez yardımıyla kurulayın ve bir kaba alın. Üzerine yağ ve tuz ekleyin, uygunca karıştırın. Bu noktada öteki baharatları eklemeyin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyup 45-50 dakika denetimli halde pişirin. Fırından çıkarın ve hala sıcakken baharatlarla harmanlayın.