Brezilya’da her sene gerçekleştirilen Domates Şenliği’nin yarış yemeği paella tanımını sizler için yazdık.
Paella Tarifi
Malzemeler:
-
2 su bardağı pirinç
-
300 gram karides (temizlenmiş)
-
2 adet soğan
-
5 diş sarımsak
-
1 adet kırmızı biber
-
3 yemek kaşığı zeytinyağı
-
1 çay kaşığı köri
-
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
-
Maydanoz
-
Limon
-
Tuz
Paella Hazırlanışı
İlk olarak ince ince doğradığınız soğan ve sarımsakları zeytinyağında kavurun. Karidesleri de ekleyin. Yüksek ateşte kavurun.
Ardından pirinçleri ekleyip kavurun. Sonrasında pirinçlerin üzerini biraz geçecek kadar ılık su ekleyin. Baharatlarını ek edin. Pilav pişirir üzere pişirin.
Demlenen paella, servis için hazır. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine maydanoz doğrayabilirsiniz. Limon dilimleriyle de tabağınızı süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun :)