Peynir ve taze yeşilliklerle lezzetlenen nefis peynirli kurabiye tanımına konuklarınız bayılacak! İşte çayın yanına çok yakışacak ağızda dağılan nefis peynirli kurabiye tanımı…
Peynirli Kurabiye Tarifi
Malzemeler;
-
4 su bardağı un
-
1 su bardağı beyaz peynir
-
1/4 su bardağı maydanoz
-
1/4 su bardağı dereotu
-
3 yemek kaşığı fesleğen
-
1 paket kabartma tozu
-
1 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı karbonat
-
3/4 su bardağı tuzsuz tereyağı
-
1 su bardağı yoğurt
Peynirli Kurabiyenin Hazırlanışı
Fırını 200 dereceye evvelce ısıtın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Büyük bir kapta un, beyaz peynir, maydanoz, dereotu, fesleğen, kabartma tozu, tuz ve karbonatı birleştirin. Oda sıcaklığındaki tereyağını ek edin. Üzerine yoğurt ek edin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Merdane yardımıyla açın. Çay bardağı yardımıyla yuvarlak formlarda kesin. Tepsiye yerleştirin ve 15 dakika boyunca buzdolabında dinlendirin. Müddet sonunda fırına verin ve 15-18 dakika pişirin.