Kolay üzere görünen lakin bir o kadar sıkıntı olan pirinç pilavı tanımını sizler için yazdık.
Pirinç Pilavı Tarifi
Malzemeler:
-
1 su bardağı pirinç
-
1,5 su bardağı sıcak su (tavuk-et suyu)
-
Tereyağı
-
Zeytinyağı
-
Tuz
İlk olarak pirinçleri sıcak suyun içinde yarım saat bekletin. Pirinçleri suda beklettikten sonra yıkayın. Pirinçlerin süzülmesini beklerken tencerede tereyağı ve zeytinyağını eritin. Yağlar kızmaya başlayınca pirinci ekleyin ve bir mühlet kavurun. Üzerine tuz ek edin. Son olarak evvelce kaynatılmış suyu tencereye ekleyin şayet et suyu varsa yarısını et suyundan da ek edebilirsiniz. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin ve ocağın altını kapatın. Tencerenin üzerine bir kağıt havlu ile kapatıp bir müddet demlenmesini bekleyin.
Afiyet olsun.