Pırtımpırt Kayseri'nin Develi ilçesine ilişkin yöresel lezzetlerimizdendir. Asma yaprağı ve etin nefis ahengiyle sofralarınızda farklı bir tat sunmak isterseniz tanımımızı deneyin!
Pırtımpırt Tarifi
Malzemeler;
-
250 gr dana eti
-
1 su bardağı haşlanmış nohut
-
1 su bardağı haşlanmış yarma
-
Yarım kg asma yaprağı
-
2 yemek kaşığı salça
-
2 adet soğan
-
4 diş sarımsak
-
Sıvı yağ
-
Et suyu
Pırtımpırtın Hazırlanışı
Düdüklü tencerenin içerisine yağı, soğanı ve sarımsağı ekleyerek kavurun. Üzerine kuşbaşı doğradığınız eti ek edin ve kavurmaya devam edin. Et kavrulunca salça ekleyin ve daha sonra doğradığınız asma yapraklarını ekleyin. Üzerine evvelden haşladığınız nohut ve yarmayı ek edin. Şayet salamura yaprak kullanacaksanız tuzu az ekleyin. Son olarak et suyunu ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve düdüklünün kapağını kapatın. Yaklaşık yarım saat pişirin.