1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Pırtımpırt Tanımı: Asma Yapraklı Yöresel Lezzet Pırtımpırt Nasıl Yapılır?

Pırtımpırt Tanımı: Asma Yapraklı Yöresel Lezzet Pırtımpırt Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pırtımpırt Kayseri'nin Develi ilçesine ilişkin yöresel lezzetlerimizdendir. Asma yaprağı ve etin nefis ahengiyle sofralarınızda farklı bir tat sunmak isterseniz tanımımızı deneyin!

Pırtımpırt Tarifi

Malzemeler;

  • 250 gr dana eti

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

  • 1 su bardağı haşlanmış yarma

  • Yarım kg asma yaprağı

  • 2 yemek kaşığı salça

  • 2 adet soğan

  • 4 diş sarımsak

  • Sıvı yağ

  • Et suyu

Pırtımpırtın Hazırlanışı

Düdüklü tencerenin içerisine yağı, soğanı ve sarımsağı ekleyerek kavurun. Üzerine kuşbaşı doğradığınız eti ek edin ve kavurmaya devam edin. Et kavrulunca salça ekleyin ve daha sonra doğradığınız asma yapraklarını ekleyin. Üzerine evvelden haşladığınız nohut ve yarmayı ek edin. Şayet salamura yaprak kullanacaksanız tuzu az ekleyin. Son olarak et suyunu ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve düdüklünün kapağını kapatın. Yaklaşık yarım saat pişirin.

Pırtımpırt Tanımı: Asma Yapraklı Yöresel Lezzet Pırtımpırt Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin