C vitamini tarafından varlıklı olan portakalı kahvaltı sofranıza taşıyın! İşte nefis portakal reçeli tanımı…
Portakal Reçeli Tarifi
Malzemeler;
-
6 portakal
-
1 su bardağı portakal suyu
-
4 su bardağı toz şeker
-
2 su bardağı su
-
Yarım limon suyu
Portakal Reçelinin Hazırlanışı
Portakalların kabuğunu soyduktan sonra küçük kesimler haline getirin bol su eklediğiniz tencereye alın. Kabuklar kaynadıktan sonra suyunu süzerek soğumaya bırakın. Bir tencerede şeker, su ve portakal suyunu karıştırdıktan sonra kaynatın. Kaynattığınız karışıma portakalları attıktan sonra orta ateşte şurup kıvamına gelinceye dek 45 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. Koyu bir kıvam alan şurubun içine yarım limon suyunu ekleyin, 10 dakika daha kaynatın. Reçelinizi ocaktan aldığınız sıcak haliyle kavanozlara boşaltın, kapaklarını soğuduklarında kapatın.