1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Portakal Reçeli Tanımı: Kış Aylarının En Sevilen Meyvesinden Nefis Reçel Tarifi! Portakallı Reçel Nasıl Yapılır?

Portakal Reçeli Tanımı: Kış Aylarının En Sevilen Meyvesinden Nefis Reçel Tarifi! Portakallı Reçel Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Portakal Reçeli Tarifi

Malzemeler;

  • 6 portakal 

  • 1 su bardağı portakal suyu

  • 4 su bardağı toz şeker

  • 2 su bardağı su

  • Yarım limon suyu

Portakal Reçelinin Hazırlanışı

Portakalların kabuğunu soyduktan sonra küçük kesimler haline getirin bol su eklediğiniz tencereye alın. Kabuklar kaynadıktan sonra suyunu süzerek soğumaya bırakın. Bir tencerede şeker, su ve portakal suyunu karıştırdıktan sonra kaynatın. Kaynattığınız karışıma portakalları attıktan sonra orta ateşte şurup kıvamına gelinceye dek 45 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. Koyu bir kıvam alan şurubun içine yarım limon suyunu ekleyin, 10 dakika daha kaynatın. Reçelinizi ocaktan aldığınız sıcak haliyle kavanozlara boşaltın, kapaklarını soğuduklarında kapatın.

Portakal Reçeli Tanımı: Kış Aylarının En Sevilen Meyvesinden Nefis Reçel Tarifi! Portakallı Reçel Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin