Türk mutfağının çeşitliliğini ve yemeklerindeki lezzeti öteki mutfaklarda bulmak mümkün değil! İşte her öğün yiyebileceğiniz ve isteğe nazaran zeytinyağı da katabileceğiniz lezzetli mi güzel şakşuka tanımı…
Şakşuka Tarifi
Malzemeler;
-
3 adet iri doğranmış sivri biber
-
4 adet patlıcan
-
1 çorba kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)
-
1 adet kıyılmış kuru soğan
-
2 diş kıyılmış sarımsak
-
4 adet küp küp doğranmış domates
-
1 tatlı kaşığı toz şeker
-
Yeteri kadar tuz
-
Kızartmak için, yeteri kadar sıvı yağ
Şakşukanın Hazırlanışı
Patlıcanları soyun ve küp küp doğrayın. Sıvı yağı kızdırın. Patlıcanları ve biberleri tuzlayın, farklı başka kızartın. Havlu kâğıt ile fazla yağını çektirin. Zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı solana kadar tavada çevirin. Domates ve şekeri ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin, tuzunu serpin. En sonunda ise domates sos ile kızarttığınız zerzevatları harmanlayıp servis edin.