1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Sardalya Tanımı: Kış Mevsiminin Vazgeçilmezlerinden Enfes Bir Öneri! Sardalya Nasıl Yapılır?

Sardalya Tanımı: Kış Mevsiminin Vazgeçilmezlerinden Enfes Bir Öneri! Sardalya Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balık kış mevsiminde en çok tükettiğimiz besindir. Sardalya da bilhassa kılçığından çarçabuk ayıklayabildiğimiz nefis bir balık çeşididir. İşte konutta çarçabuk yapabileceğiniz enfes sardalya tanımı…

Sardalya Tarifi

Malzemeler;

  • 2 limon

  • 1 kırmızı biber

  • 1 diş sarımsak

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 8 adet sardalya

  • Tuz

  • Karabiber

Sardalyanın Hazırlanışı

Küçük bir kapta, limon kabuğu rendesi ve 1 yemek kaşığı limon suyunu, biber, sarımsak ve yağ ile karıştırın. Tuz ve karabiber serpin. Temizlediğiniz sardalyaların üstlerine bıçak yardımıyla çizikler atın. Limon ve yağ karışımını sardalyaların üzerine sürün. Bir ızgara tenceresinde orta-yüksek ateşte her iki tarafını 3-4 dakika pişirin. 1 limonu ortadan ikiye keserek balıkları pişirirken 1-2 yanlarında ızgara edin.

Sardalya Tanımı: Kış Mevsiminin Vazgeçilmezlerinden Enfes Bir Öneri! Sardalya Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin