1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Sıcak Şarap Tanımı: Soğuk Karlı Günlerde İçinizi Isıtacak Bir Tarif! Sıcak Şarap Nasıl Yapılır?

Sıcak Şarap Tanımı: Soğuk Karlı Günlerde İçinizi Isıtacak Bir Tarif! Sıcak Şarap Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sıcak Şarap Tarifi

Malzemeler;

  • 1 portakal

  • 1 şişe kırmızı şarap

  • Yarım taze zencefil, soyulmuş ve ince dilimlenmiş

  • 2 tarçın çubuğu

  • 3-4 adet karanfil

  • Yarım çay bardağı şeker

(Malzemeleri damak tadınıza nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz.)

Sıcak Şarabın Hazırlanışı

Şarabı portakal suyuyla birlikte tencereye ekleyin. Portakal kabuklarını, zencefili, tarçın çubuklarını, karanfili ve şekeri şarap karışımının üzerine koyun; şekeri eritmek için karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kaynayana kadar orta-yüksek ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra tüm lezzetlerin özleşmesi için ısıyı orta-düşük düzeye düşürün ve bir saat kadar pişirin.

Sıcak Şarap Tanımı: Soğuk Karlı Günlerde İçinizi Isıtacak Bir Tarif! Sıcak Şarap Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin