1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı: Hazırlaması Kolay Hafif mi Hafif Nefis Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı: Hazırlaması Kolay Hafif mi Hafif Nefis Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler;

  • 1 litre süt

  • 1 su bardağı irmik

  • 7 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 paket vanilin

Sütlü İrmik Tatlısının Hazırlanışı

Sütü, şekeri ve irmiği bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın. Koyu bir kıvam aldığında margarin ve vanilini ek edip karıştırmaya devam edin. Birkaç dakika daha pişirdikten ve koyu kıvama geldikten sonra altını kapatın. Dilerseniz ıslatılmış servis kaselerine koyun, dilerseniz tekrar birebir formda ıslattığınız borcama yayın ve soğuduğunda dilimleyerek servis edin.

Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı: Hazırlaması Kolay Hafif mi Hafif Nefis Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin