En meşhur lezzetlerimizden tavuk şişi konutta yapmak çok kolay! Lokum kıvamında lezzetli mi lezzetli tavuk şiş için tanımımıza göz atın!
Tavuk Şiş Tarifi
Malzemeler;
-
2 modül tavuk göğsü
-
1 orta uzunluk soğan
-
2 diş sarımsak
-
1/2 su bardağı yoğurt (veya süt)
-
3 yemek kaşığı sıvı yağ
-
2 yemek kaşığı salça
-
1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
-
1 çay kaşığı pul biber
-
1 çay kaşığı tuz
Tavuk Şişin Hazırlanışı
Tavukları kuşbaşı biçimde doğrayın. Soğanı ve sarımsağı rendeledikten sonra suyunu bir kabın içerisine sıkın. Tüm materyalleri bu suyun içine ekleyin ve uygunca karıştırın. Doğradığınız tavuk modüllerini içine atın ve düzgünce bulayın. Buzdolabında yaklaşık 4 saat kadar dinlendirin. Dinlenen tavukları şişlere takın. Üzerin tuzunu serpin. Isıttığınız tercihen döküm tavada yaklaşık 10-12 dakika çevirerek pişirin.