1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Tavuk Şiş Tanımı: Lokum Kıvamında Nefis Tavuk Şiş Nasıl Yapılır?

Tavuk Şiş Tanımı: Lokum Kıvamında Nefis Tavuk Şiş Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tavuk Şiş Tarifi

Malzemeler;

  • 2 modül tavuk göğsü

  • 1 orta uzunluk soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 1/2 su bardağı yoğurt (veya süt)

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 2 yemek kaşığı salça

  • 1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber

  • 1 çay kaşığı pul biber

  • 1 çay kaşığı tuz

Tavuk Şişin Hazırlanışı

Tavukları kuşbaşı biçimde doğrayın. Soğanı ve sarımsağı rendeledikten sonra suyunu bir kabın içerisine sıkın. Tüm materyalleri bu suyun içine ekleyin ve uygunca karıştırın. Doğradığınız tavuk modüllerini içine atın ve düzgünce bulayın. Buzdolabında yaklaşık 4 saat kadar dinlendirin. Dinlenen tavukları şişlere takın. Üzerin tuzunu serpin. Isıttığınız tercihen döküm tavada yaklaşık 10-12 dakika çevirerek pişirin.

Tavuk Şiş Tanımı: Lokum Kıvamında Nefis Tavuk Şiş Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin