1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Topik Tanımı: Meşhur Ermeni Mezesi Olan Topik Nasıl Yapılır?

Topik Tanımı: Meşhur Ermeni Mezesi Olan Topik Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Topik Tarifi

Malzemeler: 

Dışı için;

  • 2 su bardağı nohut

  • 3 adet patates

  • 100 gram tahin

  • 2 yemek kaşığı toz tarçın

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 2 çay kaşığı karabiber

İçi için;

  • 10 adet soğan

  • 30 gram kuş üzümü

  • 30  gram dolmalık fıstık

  • 100 ml zeytinyağı

  • 250 gram tahin

  • 2 çay kaşığı tuz

  • 2 çay kaşığı toz tarçın

  • 2 çay kaşığı karabiber

  • 2 çay kaşığı yenibahar

  • 2 çay kaşığı toz şeker

Servis için;

  • 2 çay kaşığı toz tarçın

  • 1 adet limon suyu

Topik Hazırlanışı

İlk olarak nohutu haşlayın ve kabuklarını ayırın. Dışı için kullanılan gereçleri rondodan ezip bir hamur elde edin.

İç harcı için; bir tavaya zeytinyağı ekleyin ve soğanı karamelize oluncaya kadar kavurun. Şekeri ilave edin. Tahin hariç tüm materyalleri ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak tahini ekleyin ve karıştırın.

Elde edilen hamuru cevizden biraz daha büyük bir formda koparın. İki streç ortasında döverek açın ve iç harçtan doldurup streç yardımıyla top haline getirin. 

Servis için; limon suyu ve tarçın ek edin.

Afiyet olsun :)

Topik Tanımı: Meşhur Ermeni Mezesi Olan Topik Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin