1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Tulumba Tatlısı Tanımı: Çıtır Çıtır ve Taze Haliyle Sevilen Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tulumba Tatlısı Tanımı: Çıtır Çıtır ve Taze Haliyle Sevilen Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tulumba Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı su

  • 2,5 su bardağı un

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 tatlı kaşığı şeker

  • Yarım çay kaşığı tuz

  • 4 yumurta

  • Sıvıyağı

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı şeker

  • 2,5 su bardağı su

  • Birkaç damla limon suyu

Tulumba Tatlısı Hazırlanışı

İlk evvel şerbeti yapmakta yarar var. Şerbeti için suyun içine toz şeker ilave edilip kaynayana kadar karıştırılır. 10 dakika kaynadıktan sonra limonu eklenir. Soğumaya bırakılır. 

Sonrasında bir tencereye su, sıvıyağı, şeker ve tuz eklenip karıştırılır. Kaynadıktan sonra un ek edilir. Hamur haline getirilir. Hamur soğuduktan sonra teker teker yumurtalar ek edilir. 

Tulumbaları kızartmak için sıvıyağı eklenir. Sonrasında tulumbalara form verilerek tavaya atılır. Fakat tulumbalar soğuk sıvıyağına atılır. Sonrasında ocağın altı yakılır. Kızarana kadar beklenir. Sonrasında soğuk şerbetin içine alınır. Şerbeti çekince servis için farklı bir tabağa alınır.

Afiyet olsun :)

Tulumba Tatlısı Tanımı: Çıtır Çıtır ve Taze Haliyle Sevilen Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin