Yaz kış demeden severek tükettiğimiz un çorbası az gereçle yapabileceğiniz pratik bir çorba. İşte nefis un çorbası tanımı…
Un Çorbası Tarifi
Malzemeler;
-
1 yemek kaşığı tereyağı
-
Yarım su bardağı un
-
5 su bardağı su
-
Karabiber
-
Tuz
Üzeri için:
-
1 yemek kaşığı tereyağı
-
Pul biber yahut nane
Un Çorbasının Hazırlanışı
Yağı tencereye alın. Üzerine unu azar azar ekleyerek kavurmaya başlayın. Unun rengi değiştiğinde yavaşça suyunu eklemeye başlayın. Bu süreçte daima karıştırmanız unun topaklanmaması için kıymetli. Kaynamaya başladığında tuzu ve karabiberi ekleyin. Diğer bir tencerede yağı ile damak tadınıza göre pul biber yahut naneyi kokusu çıkarana kadar pişirin. Çorbanızın üzerinde gezdirin.