1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Vişneli Köfte Tanımı: Gaziantep Yöresi’nin Enfes Yemeği Vişneli Köfte Nasıl Yapılır?

Vişneli Köfte Tanımı: Gaziantep Yöresi’nin Enfes Yemeği Vişneli Köfte Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vişneli Köfte Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram vişne

  • 500 gram kıyma

  • 2 adet soğan

  • Domates salçası

  • Tereyağ

  • Limon

  • Un 

  • Kuru maya

  • Maydanoz

  • Yeni bahar

  • Kırmızı kapya biber

  • Tuz

Vişneli Köfte Hazırlanışı

İlk olarak yapacağınız tırnak pide için hamur yoğurun. Un, su ve kuru maya ile hamuru yoğurun. Akabinde mayalanması için dinlendirin.

İkinci olarak da vişnelerin çekirdeklerini ayırıp ezerek suyunu çıkarın. Köfteyi kıyma, tuz, karabiber, yenibahar  ve vişnenin posasını ekleyerek yoğurun. Köfteleri küçük misket haline getirin. Tavada biraz kızartın. Akabinde doğradığınız soğanları ve kırmızı kapya biberi yağda kavurun. Üzerine domates salçası ek edin. Sonrasında vişne ve limon suyunu ek edin. Sos kaynadıktan sonra köfteleri ekleyin. Soteleyin.

Fırında 180 derecede pişen pideyi alıp küp küp doğrayıp servis yapacağınız tabağın altına yerleştirin. Sonrasında soslu köfteyi ekmeklerin üzerine alın. Üzerine maydanoz doğrayın. Servise hazır.

Afiyet olsun :)

Vişneli Köfte Tanımı: Gaziantep Yöresi’nin Enfes Yemeği Vişneli Köfte Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin