1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Yozgat Böreği Tanımı: Ispanaklı Nefis Harcıyla Çıtır Çıtır Yozgat Böreği Nasıl Yapılır?

Yozgat Böreği Tanımı: Ispanaklı Nefis Harcıyla Çıtır Çıtır Yozgat Böreği Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yozgat Böreği Tarifi

Malzemeler;

  • Yarım kg ıspanak 

  • 1 soğan 

  • 100 gram pastırma 

  • 1 adet domates

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yumurta

  • Yarım kg yufka

  • Karabiber

  • Kızartmak için sıvı yağ

Yozgat Böreğinin Hazırlanışı

Yıkayıp temizlediğiniz ıspanağı su koymadan bir tencerede kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı başka bir tencerede tereyağı ile kavurun. Üzerine domates rendesini ve doğradığınız pastırmayı ekleyin. Ocaktan alın. Son olarak pişirdiğiniz ıspanağı, çiğ olarak yumurtayı ve karabiberi ekleyin. Yufkaları dilediğiniz halde bölün, iç harcınızı yerleştirin ve üçgen biçimde yahut rulo biçimde sarın. Derin bir tencere içerisinde, kızgın yağda kızartın.

Yozgat Böreği Tanımı: Ispanaklı Nefis Harcıyla Çıtır Çıtır Yozgat Böreği Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin